GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: THE OUTLAW CHEF

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Pašta "dall orto"

| Autor: The Outlaw Chef

...rano jutro... vozim svoju staru alfu gradom prema hotelu... Ramonesi mi zuje u ušima, ruka kroz prozor, druga na volanu... boli me k... život je lijep... skrećem na parking hotela... škriiip-tress!!!

Zalupim vratima svoje stare alfe... u glavi mi je postavljen trenutni cilj: espresso! Kad ono iza žbuna oleandra netko uzvikne: Aloo čovik! ...okrenem se ... kad ono Lucian, kralj oldschool šalši... kaže on meni, "ovo ti šalje moj stric" i predaje mi kutiju s maslinovim uljem i jabučnim octom...

Ispijamo espresso... odlazimo na radio kod Elvisa... razgovaramo o pomidorima i receptima za šalšu... kuhamo paštu u eteru... izgovaramo svašta u mikrofon... jedemo... pijemo teran i veselimo se naglas zbog činjenice da je napokon sud pravedno prosudio, Teranu i Istri u korist... i onda ideja sijevne u umu za ovotjedni recept... dakle:

Foto

Sastojci za 4 osobe:

1 veća tikvica

1 veći patlidžan

glavica luka

6 - 7 listova blitve

4 mrkve

0,5 kg rokule

sol

papar

maslinovo ulje od Lucianovog strica...

 

Složenost: srednje

Priprema:

Narezati luk na kockice pa ga lagano pržiti na maslinovom ulju.

Nakon 5 minuta ubaciti mrkvu narezanu na kolutiće, nakon par minuta ubaciti i tikvicu i patlidžan narezan na trakice, podliti s vodom pa ubaciti i blitvu i rokulu da se lagano dinstaju, posoliti i popapriti...

Nakon 30-ak minuta laganog dinstanja maknuti s izvora topline te ubaciti paštu, špagete no. 5 koje smo skuhali "al dente" u slanoj kipućoj vodi i procijedili...

Izmješajmo sve to i prelijemo maslinovim uljem pa pustimo cca. 10-ak minuta da odstoji i onda poslužimo u poludubokim tanjurima!

Dobar tek i još bolji dan Vam svima želim! Živili!

Foto

Recept by The Outlaw Chef

Outlaw Chef (Damjan Bistričić) profesor talijanistike, kuhar, chef u hotelu Amfiteatar...

Jednom riječju - GASTRONAUT...

Foto

Svake subote The Outlaw Chef, učenik chefa i vlasnika pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater