GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: THE OUTLAW CHEF

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Pašta alla Nonin vrt

| Autor: The Outlaw Chef


Kaže meni moj gastro sensei Zembo: "You! Outlaw! Opet ta panceta... u zadnje vrijeme samo neku mesinu spominješ i kuhaš... uvedi malo light detalja u svoj menu, i život će ti biti lakši i ugodniji..."

Budući da je on Sensei, moj duhovni gastronautski učitelj... po gastro-samurajskom kodeksu, moram uvažiti njegovo mišljenje...

Na tragu njegove izjave, sjetio sam se naših starih - pra Nona, Nona iliti Baka...

One su sve svoje muževe i ostale članove obitelji hranile jelima zasnovanim na "mesini", ali kada je bila riječ o njima, odnosno njihovim prehrambenim navikama, za sebe su uvijek kuhale "siromašna" jela bez mesa, ta jela nazovimo ih "maneštrice" uvijek su sadržavala nekakvu pašticu, mrkvu, neku verduru, kapulu ili češnjak... i bila su uvijek kuhana... a one, naše "skromne nonice" gotovo uvijek bi nadživjele svoje muževe i većinu ostalih članova obitelji, a nerijetko su se znale približiti ili prijeći 100-tu...

Tim putem kojeg su utabala stopala naših bakica, popločanim mudrim mislima svojeg gastro senseia, usuđujem se napisati sljedeći recept...

Pašta alla Nonin vrt by The Outlaw Chef

Sastojci za dvije osobe :

1 veći krumpir

1 mrkva

1 kapula

1 šeri rajčica

1 česan češnjaka

krupna morska sol

jedna čajna žlica pomiješanog crvenog i zelenog papra u zrnu

domaća pašta s jajima cca 20 dkg (ako ne možete napraviti domaću paštu s jajima, ili ju niste kupili, iskoristite bilo kakvu paštu isto je ok)

1,5 dcl maslinovog ulja

Priprema:

U poluduboku tavu u zakipjelu slanu vodu s nekoliko kapi maslinovog ulja ubacite veliki krumpir s korom narezan na debele kolutove, mrkvu narezanu na koso na kolutove, luk narezan na kolutove debljine prsta...

Nakon cca 7 do 10 minuta kuhanja dodajte još malo vode pa ubacite česan češnjaka narezan na fete, čajnu žlicu crvenog i zelenog papra u zrnu...

Nakon cca 7 minuta kuhanja s velikom žlicom ili cjediljkom izvadite sav sadržaj iz tave na plitki tanjur, tako da u tavi ostane samo kipuća voda koja i dalje kuha... u nju ubacite 20 dkg tjestenine i cca pola dcl maslinovog ulja...

Pašta alla Nonin vrt by The Outlaw Chef

Nakon desetak minuta kada pašta bude gotova, odlijte iz tave (ukoliko nije ishlapila) višak vode, na način da ostane pola prsta vode i ulja na dnu tave... pa paštu prelijete s još pola dcl maslinovog ulja, a na paštu iz plitkog tanjura koji sadrži kuhano povrće od malo prije, položite veliku plošku krumpira na koji položite fetu luka, a na luk stavite kolutić mrkve na kojeg položite fetu friške narezane šeri rajčice na koju stavite kolutić kuhanog češnjaka...

Sve ovo posolite prstohvatom krupne morske soli, prelijete još jedanput maslinovim uljem i počnite jesti...

Dobar tek, dug i uspješan život, Vam želim...

The Outlaw Chef

Recept by The Outlaw Chef

Outlaw Chef (Damjan Bistričić) profesor talijanistike, kuhar, chef u hotelu Amfiteatar...

Redovno za čitatelje Glasa Istre osmišljava originalne recepte te na Radio Maestralu vodi kulinarsku emisiju "Cukar i sol".

Jednom riječju - GASTRONAUT...

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater