GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: DENIZ ZEMBO

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Najobičniji Vege burger

| Autor: Chef Deniz ZEMBO


Svi volimo "opaliti   po mesini"... i to je ono najbolje što nam srce podaje... hehehe... ali što dan poslije?.... pa "ZNA SE" (ili možda i ne zna)... jedan sasvim običan vege burger.

Složenost: piece of cake

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Najobičniji Vege burger

Sastojci za ohne osobu:

  • Jedno burger pecivo
  • jedna tikvica
  • jedan pomidor
  • jedan melanzan (to van je patilđan... dragi moji furešti)
  • tri šampinjona
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • umaci (majoneza, bbq umak, kečap...) po želji - ja ih nisam stavio, a Vi kako želite...

The opis:

Narezati gljive, tikvicu, patlidžan na fete i staviti ih da se peku na grill tavi ili na ploči na maslinovom ulju, soli i papru...

Razrezati burger pecivo na pola pa donje polovice malo zapeći na tavi da dobiju koricu....

Sve maknuti s vatre pa na donju polovicu peciva poslagati povrće i gljive koje smo spekli pa poklopiti gornjom polovicom peciva...

Umake stavite po želji... dobar tek...

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater