GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: THE OUTLAW CHEF

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: "Lord Sandwich" sendvič

| Autor: The Outlaw Chef


Hm... Što je stvarnost, a što imaginacija? Što je san a što java? Je li svijest ili podsvijest ono istinito i ispravno? Istina se nalazi negdje u sredini, između ova dva svijeta i koncepta...

Tako je i u moj noćni san ušetao otac jela, koje danas nazivamo sendvičem, Lord Sandwich... Sjedio sam na staroj pohabanoj drvenoj stolici iza kuće na selu i gledao u vinograd... Na crnome biku, držeći se za rogove dojahao je lord Sandwich...

Trenutak kasnije, sjahao je s bika, te otkopčao veliki patent koji se nalazio na leđima biku... najednom iz bika su izašli već izrezani bifteci... a ono što je predstavljalo bika, sada je tek ispražnjena dlakava crna torba s rogovima na kamenom podu...

"Outlaw! Napravi nam sendvič!", uzvikne radosno lord Sandwich , dok je sjedio za drvenim stolom i točio nam u čaše domaći istrijanski teran... bacam se na posao, s Đavoljim osmijehom na licu i divljim plamenom u duhu... stari špaher... pucketanje maslinovih grančica u otvorenoj vatri... bacam meso na nauljenu tavu, pa mrkvu, pa celer, crveni i zeleni papar, pa češnjak... sve to podlijevam teranom kojeg usput ispijamo... slažem sendvič, jedemo ga...

Lord ustaje sa stola, i dok je odlazio u razigrani plamen mojeg duha, okrenuo se prema meni, pokazao prema meni kažiprstom i rekao: "Ljudi bi trebali biti jednostavni i dobri, ali to se neće dogoditi nikad! ...ha, ha, ha, ha, ha!!!"... i tako je smijući se nestao u plamenu, a ja sam se probudio... dakle, danas kuham!

"Lord Sandwich" sendvič by The Outlaw Chef

Složenost: jednostavno

 

Sastojci za 2 osobe:

50 dkg junećeg buta

2 panina

4 stabljike celera

2 česna češnjaka

čajna žličica crvenog papra u zrnu

čajna žličica zelenog papra u zrnu

1.5 dcl maslinovog ulja

2.5 dcl terana

4 mrkve

cvijet morske soli dva do tri prstohvata

50 dkg dobre volje

100 g osmjeha na licu...

Priprema:

Na nauljenu vruću tavu, koju smo prethodno dobro posolili cvijetom morske soli, stavimo peći 2 komada junetine, lagano ih zapečemo po dvije do tri minute sa svake strane, dok ne dobiju smećkastu koricu...

Zatim u tavu ubacimo mrkvu, narezanu na kose kolutove, pa stabljiku celera, narezanu na krupne komade, duljine 2 do 3 cm...

Tako pržimo sve zajedno s mesom 2 do 3 minute pa dolijemo 2,5 dcl terana i dodamo 2 česna rukom zgnječenog češnjaka, čajnu žličicu crvenog i čajnu žličicu zelenog papra u zrnu...

Poklopimo tavu poklopcem, pa sve ovo dinstamo još nekih 15-ak minuta, zatim maknemo s izvora topline.

Panin razrežemo na pola... Unutarnju površinu kruha poprskamo tekućinom u kojoj smo dinstali povrće i meso... Na donju polovicu panina, prvo stavimo bišteku junetine, po njoj posložimo kuhanu mrkvu, celer, česan češnjaka, malo crvenog, malo zelenog papra u zrnu iz tave, zatim sve to prelijemo maslinovim uljem, poklopimo gornjom polovicom panina, smijemo se naglas i jedemo...

Dobar tek!

The Outlaw Chef

Recept by The Outlaw Chef

Outlaw Chef (Damjan Bistričić) profesor talijanistike, kuhar, chef u hotelu Amfiteatar...

Redovno za čitatelje Glasa Istre osmišljava originalne recepte te na Radio Maestralu vodi kulinarsku emisiju "Cukar i sol".

Jednom riječju - GASTRONAUT...

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum