GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: THE OUTLAW CHEF

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: La zuppa dei Boškari

| Autor: The Outlaw Chef


Eto i zime... tu i tamo ledena kišica zarosinja, povremeno zapuše i bura... a negdje je već pao i snijeg...

Svejedno radili od kuće ili i dalje odlazili na posao... i dalje se krećemo na otvorenom, netko prema poslovnim prostorima, dok oni drugi koji su u penziji prema merkatu, a ranojutarnja friškeca nam štipka obraze i kao da nam namiguje s blagim osmijehom govori nekim telepatskim jezikom u magli: "Ejjjj evo i mene ponovo... he,he,he.."... ah... bez obzira što je rano jutro, dobro bi došla topla povrtna juhica, ali ipak s malo više "vitamina"...

Normalno da s osmjehom na licu, nakon što sam od šjorica sa štandova iscjenkao korjenastog povrća, iz Matejeve butige izlazim s kusom sočne Boškarske pancete... hehehe... dakle - počinjemo...

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: La zuppa dei Boškari by The Outlaw Chef

Složenost: Full lako

Sastojci za 4 osobe:

  • 0,5 kg mrkve
  • 1 veća tikvica
  • 2 kapule
  • glavica češnjaka
  • 0,5 kg kelja pupčara
  • 0,5 kg domaćeg sitnog kumpira
  • 35 dkg pancete
  • 0,40 dkg tjestenine s jajima
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • 0,5 dcl malvazije

Priprema:

Luk izrežemo na srednje dijelove (kao za na salatu), zrna češnjaka očistimo i samo zdrobimo šakom, kelj pupčar izrežemo na polovice, tikvicu izrežemo na kockice veličine graška, sitni krumpir na ploškice (koru obavezno ostavimo na njemu) a pancetu na nešto deblje listiće.

U loncu, na vrućem maslinovom ulju, najprije prepržimo dok lagano ne požute kapulu i mrkvu, zatim dodamo češnjak pa 0,5 dcl vina.

Nakon 2 do 3 minute ubacimo u lonac kelj pupčar i tikvicu na kockice, dodamo 2 do 3 dcl vode pa kuhamo nekih 30-ak minuta, zadnjih pet minuta kuhanja dodamo tjesteninu od jaja, prstohvat, dva soli i papar, pa maknemo s izvora topline.

U manjoj tavi na suho prepržimo lagano pancetu dok ne postane hrskava.

Povrće, paštu i juhicu stavimo u manju zdjelu, a na vrh stavimo nekoliko listova pržene pancete... U vašu slast!

The Outlaw Chef

Recept by The Outlaw Chef

Outlaw Chef (Damjan Bistričić) profesor talijanistike, kuhar, chef u hotelu Amfiteatar...

Jednom riječju - GASTRONAUT...

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum