GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: THE OUTLAW CHEF

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Jaje na oko "alla Carolevm"

| Autor: The Outlaw Chef


Ja stojim... stojim nasred maslinika... svugdje oko mene su masline, kvrgave, žilave, postojane... rastu... tu su... i dok se gavran usporenim ritmom glasa... jednim dubokim udisajem kroz nosnice osjećam prisutnost divljeg timjana i cvjetova rokule...

U lijevoj ruci držim stručak šparuga, a u desnoj kokošje jaje... polagano izdišem ovaj miomirisni zrak... otvaram polagano oči... Kad ono - s#@t!!! Pa ja sam u kuhinji!

Zaista držim kokošje jaje u desnoj i stručak šparuga u lijevoj ruci... Ispred mene su plinski plamenici i tava na kojoj se lagano grije maslinovo ulje... probao sam gutljaj ovog maslinovog ulja, zatvorio oči i odlutao na trenutak...

Stari drug i suborac iz Arene, gladijator Sven donio mi je ovo svoje maslinovo ulje da probam, i na trenutak sam odlutao... ustvari na trenutak sam se vratio u realan svijet podsvijesti, čula i osjećaja, a sada sam opet ovdje u našoj "kolektivnoj mašti", ispred mene je tava sa zagrijanim maslinovim uljem...

Dakle... danas na tome ulju, pržim stvari iz maslinika koji se nalazi negdje duboko u mojem umu...

Jaje na oko "alla Carolevm" by The Outlaw Chef

Složenost: jednostavno

Sastojci za 4 osobe:

  • 4 jaja
  • 20 dkg rokule
  • 2 poriluka
  • stručak šparuga
  • prstohvat soli
  • šareni papar - friško samljeveni jedan prstohvat
  • prstohvat listića divljeg timjana
  • 1 dcl maslinovog ulja...

Priprema:

Na zagrijano maslinovo ulje ubaciti iskidane šparuge i poriluk narezan na kolutiće da se prži, nakon dvije do tri minute prženja dodamo prstohvat soli pa po svemu bacimo "jaje na oko" da se prži i od gore ga podlijevamo sa žlicom vrelim maslinovim uljem.

Kad je jaje gotovo pečeno (nakon minutu i pol do dvije minute) dodamo prstohvat papra i prstohvat listića divljeg timjana pa na vrh po jajetu bacimo nekoliko listića rokule...

Nakon toga jaje izvadimo i položimo ga zajedno s rokulom na ravan tanjur, prelijemo ga još jedanput maslinovim uljem, te ga pojedemo uz fetu vama najdražeg kruha...

Dobar vam tek građani i građanke, seljani i seljanke… Živili!

The Outlaw Chef

Recept by The Outlaw Chef

Outlaw Chef (Damjan Bistričić) profesor talijanistike, kuhar, chef u hotelu Amfiteatar...

Redovno za čitatelje Glasa Istre osmišljava originalne recepte te na Radio Maestralu vodi kulinarsku emisiju "Cukar i sol".

Jednom riječju - GASTRONAUT...

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini