GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: THE OUTLAW CHEF

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Il Paninaro

| Autor: The Outlaw Chef


U našem modernom društvu, sasvim je normalno da se družimo preko društvenih mreža, sasvim je normalno da poslovno surađujemo preko Instagrama, Vibera, mailova... a da se pritom i ne moramo nikad niti vidjeti... gdje je nestala klasična ljudska komunikacija... fuck all that... uzimam mobitel nazivam rock'n'roll gastro novinarku Teu... pozivam ju da dođe na radio Maestral u emisiju Cukar i Sol ...pravimo sendviče uživo, razgovaramo u hrani i glazbi... i to je to.

Zembina škola kuhanja

Složenost: Nema složenosti

Sastojci:

  • Panin
  • Pomidor
  • Buđola
  • Šampinjoni
  • Maslinovo ulje

Zembina škola kuhanja

Priprema:

Razrezati panin na pola, u njega prvo posložiti pomidor narezan na tanke fete pa ga lagano preliti maslinovim uljem, pa zatim lagano, cca pola minute prolaziti po njemu plamenom džepnog brenera.

Zatim po njemu posložiti red buđole narezane na tanke fete pa i nju lagano preliti maslinovim uljem i prolaziti plamenom džepnog brenera nekih tridesetak sekundi, onda po buđoli posložiti red na tanko nasjeckanih šampinjona pa i njih proći lagano plamenom džepnog brenera tridesetak sekundi, poklopiti sendvič i pojesti ga. To je to. Dobar Vam tek...

Zembina škola kuhanja

Dodatak:

Iako se na prvi pogled čini bezveznim, džepni je brener vrlo korisna stvarčica u kuhinji. Držite ga uvijek uz sebe u džepu, a kad zagusti, izvadite ga iz džepa i pripremite sebi i drugima ukusan topli obrok i onda kad biste inače pomislili da je to neizvedivo...

Proširite svoje gastronomske horizonte, igrajte se prehrambenim namirnicama i plamenom... istražujte... probudite ponovo dijete u vama... igrajte se s hranom... ovakav brener nije skup... nekih dvadesetak kuna... a puni se plinom za upaljače...

Foto

Svake subote The Outlaw Chef, učenik chefa i vlasnika pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater