Dakle... hm... ponekad je sasvim u redu napraviti i skuhati neku hranu... čim prije, i isto tako što prije ju pojesti...
Došao sam s posla... gladan sam... wowww... njam... mljac... ali ponekad bi trebali otkačiti SVE živo i neživo oko sebe uključujući i vrijeme... staviti neku nama cool muziku... i što duže uživati u složenom procesu kuhanja...
Na taj način provedemo sat - dva sa samim sobom...družimo se sa svojom intimom... uživamo u sebi samima... mir... ispunjenost... sve...
Fuzijska juha je ona prava frekvencija koja nam to omogućuje...
Složenost: zahtjevno ali vrlo ugodno
Sastojci za četiri osobe:
Priprema:
U lonac staviti dva luka razrezana na polovice, dvije mrkve, stručak peršina, pet zrna mljevenog papra...
Kuhati na jakoj vatri 45 minuta i dobili smo povrtni temeljac...
Sada nam trebaju tri tave... u sve tri tave, na dno stavimo sloj maslinovog ulja i po prstohvat krupne morske soli
1. Zagrijemo ulje u sve tri tave (napomena - ako nemate dovoljan broj ploči za kuhanje, onda možete odrađivati i jednu po jednu tavu)
2. U prvu tavu položimo dva filea brancina razrezana na polovice, i to prvo pržimo na strani gdje je kožica, u drugu tavu stavimo dva korijena koromača razrezana na polovice a u treću tavu naribamo dvije mrkve...
3. File od brancina pržimo s jedne i druge strane dok ne dobije laganu smećkastu koricu, pa tavu maknemo s izvora topline... koromač pržimo s jedne i druge strane dok ne dobije smećkastu koricu pa dodamo kaciolu povrtnog temeljca pa ga prokuhamo još nekih 30-ak minuta i maknemo s vatre...
Ribanu mrkvu prvo prepržimo na ulju nekih 5 do 6 minuta pa onda dodamo kaciolu povrtnog temeljca i kuhamo na srednje jakoj vatri još nekih 45 min, ali pazimo da ribana mrkva uvijek bude gusta, kašasta, a ne vodenasta uz konstantno ali u minimalnim količinama podlijevanje povrtnim temeljcem, pa i nju zatim maknemo s izvora topline...
4. U međuvremenu zakipimo povrtni temeljac i dok on lagano kipi, u duboka 4 tanjura posložimo u svaki po komad prženog koromača, komad polovice filea brancina, po jušnu žlicu pržene ribane mrkve i po svakom tanjuru ubacimo po prstohvat cvijeta morske soli, pa zatim sve to u tanjuru zalijemo kipućom juhom pa dodamo po prstohvat klica rokule i poslužimo dragim gostima...
Dobar tek radni i gladni Narode!!!
Recept by The Outlaw Chef
Outlaw Chef (Damjan Bistričić) profesor talijanistike, kuhar, chef u hotelu Amfiteatar...
Jednom riječju - GASTRONAUT...
Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.
Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.
Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.
Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.
Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.
U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo.
To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.
Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.