GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: DENIZ ZEMBO

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Fritaja od šparoga, paprike, pomidora i jaja

| Autor: Chef Deniz ZEMBO

Pozdrav ljudi! Che bell' giorno... Sunce sija, toplo je...vino je u frižideru...šta za ručak? .... heheheh.... dakle:

Zahtjevnost: Srednje, a nakon nekoliko čaša vina, još i lakše.

Sastojci za dvije osobe:

  • 3 jaja
  • 1 zelena paprika
  • 4 cherry rajčice
  • 1 manji luk
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • stručak šparuga
  • krupna morska sol

Foto

Priprema:

Izmutiti jaja u zdjeli, narezati luk na srednje kockice, narezati papriku na trakice, narezati cherry rajčice na tanke fetice, iskidati rukom šparoge samo mekane dijelove...

Prvo u tavu da zagrijanim maslinovoim uljem staviti luk i papriku da se prže...

Nakon 3 do 5 minuta dodati šparoge i podliti s pola kaciole vode...

Nakon 5 do 7 minuta dinstanja, dodati već posoljena izmućena jaja, pa odmah zatim i cherry rajčicu, i lagano par puta sve umiješati, pržiti na laganoj temperaturi dok smjesa ne postane kompaktna. Servirati na plitkom velikom tanjuru....

Buon tek gente!!!

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.


Podijeli: Facebook Twiter








Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater