GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: DENIZ ZEMBO

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Fritaja od puževa i šparuga

| Autor: Chef Deniz ZEMBO

Ah... kako lijep i sunčan dan. Šećem maslinikom i gledam... vidim nekoliko puževa i par šparuga koje izbijaju uz suhozid maslinika. I mislim si... puževi mi redovno pojedu mladice ljutih chilli papričica, bio bi red da jednom i ja pojedem njih... i tako...

Zembina škola kuhanja: Fritaja od puževa i šparuga

 

Sastojci za 1 osobu:

  • 4 puža
  • mali stručak šparoga
  • mladi luk
  • 1,5 dcl malvazije
  • maslinovo ulje
  • dva jaja
  • sol
  • papar

Zembina škola kuhanja: Fritaja od puževa i šparuga

Priprema:

Izdvojiti žumanjak od bjelanjaka, pa bjelanjak dobro istući vilicom u zdjelici.

Izbušiti 5-6 rupica na kućicama od puževa, pa ih ubaciti u 1,5 dcl kipuće malvazije u padeli u koju ste dodali grančicu ružmarina.

Dinstati tako puževe s kućicama nekih 15-ak min, da izgube sluz i slinu.

Nakon toga izvaditi puževe iz kućica malom vilicom, odstraniti drob od pete, izrezati ih nožem na tri četiri komada svakog.

Zembina škola kuhanja: Fritaja od puževa i šparuga

Izrezati mladi luk na kolutiće, i iskopati šparoge rukom mekane dijelove, te ih izdinstati na maslinovu ulju u tavi...

Dodati nasjeckano meso puža, pa nakon 3 do 4 minute dodati bjelanjak dva jaja.

Lagano promiješati, dodati prstohvat soli i malo papra i nakon nekih 5 do 7 minuta.

Kad je fritaja gotova skinuti s vatre i servirati u plitkome tanjuru.

Dobar tek!

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama