GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: THE OUTLAW CHEF

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Bruschette s bakalajom, pomidorom i celerom

| Autor: The Outlaw Chef


Che bell giorno... šetkam pomalo kroz merkat prema radiju.... gledam nonice i gospođe kako prodaju povrće, gljive i ostalu verduru...

Taj specifičan miris merkata, voća i povrća, to šarenilo boja isprepleteno žamorom ljudi uvijek me oraspoloži... kad zazvoni mobitel, a s druge strane Erik Lukšić, i kaže on meni: "Si već stigao na radio?"

Odgovaram mu da sam u blizini... a on nastavlja: "Donio sam bakalar pa smisli nešto s njime"... i tako... krećemo...

Usput iz male pekare uzimam dva francuska kruha, od gospođe na ćošku uzimam pol kile šeri rajčica, a od nonice koja ima štand na sredini šaku stabljika celera... uh koji dobar miris!!!

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Bruschette s bakalajom, pomidorom i celerom by The Outlaw Chef

Sastojci za 6 osoba:

  • 1 kg bakalara
  • 2 francuska kruha
  • pol kile šeri rajčice
  • stručak celera u stabljici
  • 1 dcl malvazije
  • 1,5 dcl maslinovog ulja
  • sol
  • šareni papar friško samljeven

Priprema:

Francuski kruh razrežemo na trećine, pa vodoravno na pola... unutrašnju stranu namažemo malvazijom i dodamo prstohvat mljevenog šarenog papra, pa ga s obje strane prepečemo na tavi i vrelom maslinovom ulju dok mjestimice ne posmeđi...

Kada je kruh pečen na njega namažemo bakalar, pa nožem po njemu povučemo tri do četiri crte, i u te crte posložimo prvo šeri rajčicu razrezanu na pola a u drugi red stavimo celer stabljiku koju smo na tanko narezali nožem....

Sve ovo lagano prelijemo maslinovim uljem i pojedemo!

Buon Apetit!

Foto

Recept by The Outlaw Chef

Outlaw Chef (Damjan Bistričić) profesor talijanistike, kuhar, chef u hotelu Amfiteatar...

Jednom riječju - GASTRONAUT...

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of