Che bell giorno... šetkam pomalo kroz merkat prema radiju.... gledam nonice i gospođe kako prodaju povrće, gljive i ostalu verduru...
Taj specifičan miris merkata, voća i povrća, to šarenilo boja isprepleteno žamorom ljudi uvijek me oraspoloži... kad zazvoni mobitel, a s druge strane Erik Lukšić, i kaže on meni: "Si već stigao na radio?"
Odgovaram mu da sam u blizini... a on nastavlja: "Donio sam bakalar pa smisli nešto s njime"... i tako... krećemo...
Usput iz male pekare uzimam dva francuska kruha, od gospođe na ćošku uzimam pol kile šeri rajčica, a od nonice koja ima štand na sredini šaku stabljika celera... uh koji dobar miris!!!
Sastojci za 6 osoba:
Priprema:
Francuski kruh razrežemo na trećine, pa vodoravno na pola... unutrašnju stranu namažemo malvazijom i dodamo prstohvat mljevenog šarenog papra, pa ga s obje strane prepečemo na tavi i vrelom maslinovom ulju dok mjestimice ne posmeđi...
Kada je kruh pečen na njega namažemo bakalar, pa nožem po njemu povučemo tri do četiri crte, i u te crte posložimo prvo šeri rajčicu razrezanu na pola a u drugi red stavimo celer stabljiku koju smo na tanko narezali nožem....
Sve ovo lagano prelijemo maslinovim uljem i pojedemo!
Buon Apetit!
Recept by The Outlaw Chef
Outlaw Chef (Damjan Bistričić) profesor talijanistike, kuhar, chef u hotelu Amfiteatar...
Jednom riječju - GASTRONAUT...
Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.
Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.
Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.
Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.
Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.
U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo.
To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.
Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.