GASTRO SPECIJAL SUBOTOM: DENIZ ZEMBO

ZEMBINA ŠKOLA KUHANJA: Bruschette alla Lokalitet

| Autor: Chef Deniz ZEMBO


Spremam se za neki VIP catering u nekoj Vili u središtu Istre... dolaze face iz Švicarskih Alpi... bit će ludo... čekam Elvisa, nabrijanog novinarskog bossa da me nazove pa idemo.

Pa gdje je taj tip? On uvijek mora kasniti i onda kad dođe smisli i odradi dramatični prikaz obrane koja ide u smjeru napada zašto je zakasnio... hahahah... drrring! drrring!!!! Evo ga zove!

Zembina škola kuhanja: Bruschette alla lokalitet

"Halooo... slušaj prije nego krenemo moraš vidjeti jedno mjesto imaju super kruh..."

Ma kakav j#@$%i kruh?!

"...ozbiljno, moraš to vidjeti... idemo na Lokalitet..."

Evo ga, mislim si ja opet je poludio, opet neki film... kakav Lokalitet... Lokacija... neka pandurska spika mislim si ja... al ajde nek' barem mi nije dosadno u životu.... Ok idemo! kažem ja...

Stigli smo pred zgradu na Verudi, ulazimo u prizemlje, kad ono totalno iznenađenje... mini Gastro Vallhala... pršut, kobasice, skuta, sir, pomidori, kruh, vina, rakije, češnjak... koji mirisi ...sve domaće... Ahhhh!

Sad nek Alpisti from Swiss malo pričekaju, svijet neće propasti... Uzimam kruh za catering, primjećujem u uglu prodavaonice toster... tražim da mi se da još jedan kruh, boca maslinovog ulja, boca malvazije, boca kraft domaće svijetle birre, pršuta, salamina, pancete, skute... iz košara uzimam mirišljavi pomidor, tikvicu , krastavac... čovik mi melje papar... ahhh koji miomirisi, koje bogatstvo boja... zaboravljam na catering i omađijan lokalnim kvartovskim oldschool gastronomskim transom bacam se na izradu bruschetta za sve koji se trenutno nalaze u dućanu... 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8... dakle...

Zembina škola kuhanja: Bruschette alla lokalitet

Složenost: srednje

Sastojci po jednoj osobi:

  • feta kruha
  • pomidor
  • tikvica
  • pršut
  • domaća prosušena kobasica ili salamin
  • panceta
  • skuta
  • svježi krastavac
  • pomidor
  • tikvica
  • malvazija
  • svijetla birra
  • maslinovo ulje
  • papar mljeveni

Zembina škola kuhanja: Bruschette alla lokalitet

Priprema:

Izrezati kruh na srednje debele fete, poprskati ga s malo malvazije i s maslinovim uljem...

Na njega staviti nekoliko feta pancete narezanih na trakice, i nekoliko feta tikvica narezanih na kolutiće, pa sve staviti u toster na cca 5 minuta da se peče na laganoj temperaturi (cca 120 stupnjeva Celzijevih).

Dok se kruh peče, izrežemo pršut na fete, pa na trakice, salamin na fete, pomidor na što tanje fete, krastavac i skutu na fete.

Nakon pet minuta izvadimo kruh s pancetom i tikvicom iz tostera na plitki tanjur i poprskamo ga svijetlom birrom pa po njemu posložimo fete pomidora, pršut na trakice, svježi krastavac, fete salamina, skutu iskidamo na komadiće i pobacamo ju po svemu na vrh i samo po skuti stavimo papar... sve lagano poprskamo maslinovim uljem i pojedemo!!! ...that's all folks!

Foto

Svake subote chef i vlasnik pulskog hotela i restorana Amfiteatar Deniz Zembo donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.

Uz brojne atraktivne i maštovite kulinarske projekte, Zembo i njegova ekipa upravo razvijaju posebnu aplikaciju "Circle Diet for Life", koja je namijenjena svima koji žele poboljšati svoje zdravlje i način života, smršaviti ili izabrati prikladne vježbe, a sve kroz personalizirano vođenje.

Riječ je prvenstveno o aplikaciji za prehranu, no nudi i opciju za vježbanje, a kako saznajemo, u planu su i dodatni sadržaji.

Sama koncepcija Circle Dieta, koju je osmislio Deniz Zembo, osmišljena je u sedam krugova - od raw food koja ne treba termičku obradu pa do ribe, a sve to prilagođeno i godinama korisnika - jer s godinama nam se mijenjaju i potrebe tijela za određenom hranom.

Pri stvaranju programa za svakog korisnika uzimaju se u obzir krvna grupa, dob, spol, BMI… i svaki korisnik kad skine aplikaciju i unese podatke dobije preporuku koji "krug" prehrane je primijenjen njemu ili njoj.

U aplikaciji se tako nalaze recepti koje je pripremio Deniz Zembo, a uz njega aplikaciju su stvarali svi vođeći kuhari Kulinarskog centra, za nutricionizam je zadužena Sanja Močinić iz Studija Zdravi i vitki, Marko Lončar je zadužen za fitness dio, te mnogi drugi.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, te je napravljena na engleskom jeziku.

Beta verziju aplikacije možete besplatno skinuti ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter