PRIZIVAMO PROLJEĆE

Uljepšajte si ostanak u kući desertom bez kuhanja: Sočan kolač od piškota, vanilije i šumskog voća

| Autor: Glas Istre
Istock

Osvježavajući kolač za sve sladokusce!

U želji da nam proljeće što prije trajno pokuca na vrata, Novi list donosi osvježavajući, sočan, ali i brzi recept za kolač s piškotama, vanilijom i malinama.  

Sastojci

30 piškota

300 ml voćnog soka (od trešnje, maline…)

900 ml mlijeka

3 pakiranja pudinga od vanilije

150 g šećera u prahu

Mahuna vanilije

250 g maslaca

2 jušna žlica šećera u prahu

600 g šumskog voća

1 pakiranje želatine u prahu

Priprema

Šumsko voće i maslac izvadite iz hladnjaka kako bi omekšali. 

Pomiješajte 150 g šećera s mahunom vanilije. Dodajte 300 ml mlijeka, puding od vanilije i sve dobro pomiješajte. 

Ostatak mlijeka prokuhajte. Kada se to dogodi, dodajte mješavinu s pudingom od vanilije i uz konstantno miješanje kuhajte na laganoj vatri. Čim smjesa postane gušća, sklonite je sa štednjaka i miješajte dok ne postane kompaktna. 

Smjesu prekrijte aluminijskom folijom i ostavite da se ohladi. 

U međuvremenu piškote namočite u voćni sok. Posložite ih u pleh dimenzija oko 35 x 25 cm.

Umiješajte maslac, dodajte kremu od pudinga i sve polagano miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Nanesite je ravnomjerno na piškote.

U mali lončić dodajte šumsko voće i šećer te ih zagrijte. Nakon toga od ova sastojka napravite pire uz pomoć štapnog miksera. 

U toplu mješavinu malina dodajte želatinu uz neprestano miješanje. 

Prelijte preko kolača i ostavite u hladnjaku minimalno tri sata prije posluživanja. Idealno bi bilo ostaviti kolač u hladnjaku preko noći.


Podijeli: Facebook Twiter








Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini