KUHAJTE S GLASOM ISTRE

U TREN OKA GOTOVO Lagani ljetni ručak: Tjestenina s pestom od avokada

| Autor: Glas Istre
Pixabay

Pixabay


Obožavate pesto? Vrijeme je da isprobate malo drugačiju verziju

Tko je ljeti vidio nakuhavati? Vječno smo u potrazi za laganimn, brzim, ali naravno i ukusnim ručkom. Ova tjestenina je tako lagana za napraviti, a ne samo što je zdrava, nego je i hranjiva. 

Sastojci: 

170 g tjestenine prema želji

1 avokado

1 režanj češnjaka

Pola limuna

3 jušne žlice maslinovog ulja

3 jušne žlice pinjola

125 g svježeg špinata

Sol i papar

Priprema: 

Tjesteninu skuhajte prema uputama.

Očistite avokado.

Avokado, češnja, sok od pola limuna, maslinovo ulje, pinjole, špinat, sol i papar stavite u blender i napravite pesto.

Tjesteninu možete servirati uz cherry rajčice i parmezan.

Izvor: Novi list

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter