GASTRO SPECIJAL SUBOTOM

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: The lord Sandwich pjato

| Autor: The Outlaw Chef


Ponekad nam u životu pofali malo klasike… Porsche 911 je bezvremenski klasik, drveni gliser "Riva" onakav kakvog je vozio tajni agent James Bond 007 u svojim filmovima je klasik, kuhana šnicla od junećeg buta s povrćem je također klasik… dakle… Zakuhajmo! Yhaaaaaa!!!!!

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: The lord Sandwich pjato

Složenost: Koga briga… uživaj, slušaj omiljenu muziku uz dobro piće i kuhaj…

Sastojci za ohne osobu:

  • 15 dkg junećeg buta
  • 4 rotkvice
  • jedan mladi luk
  • pomidor
  • 4 dkg svježih listova origana
  • 7 dkg svježih listova bosiljka
  • krupna morska nejodirana sol
  • trećina čajne žličice crnog friško mljevenog papra
  • domaća tjestenina (rezanci s jajima)

Priprema:

Rotkvicu narežemo na polovice, mladi luk razrežemo oštrim nožem uzdužno popola, pomidor narežemo na deblje kolutiće, od junećeg buta odrežemo šniclu debljine malog prsta da ima cca 15 dkg.

U jednu tavu na malo maslinovog ulja stavimo pržiti rotkvicu, pomidor i mladi luk s pola žličice krupne morske soli - nakon 3 do maksimalno 5 minuta prženja maknemo tavu s izvora topline po strani. U manji lončić s kipućom slanom vodom stavimo kuhati tjesteninu (rezance sa jajem), dodamo 7 dkg svježeg bosiljka, nakon 3 do maksimalno 5 minuta kad je tjestenina kuhana maknemo ju s izvora topline i ocijedimo tjesteninu od vode.

Na plitkoj tavi s dva prsta kipuće slane vode i malo maslinova ulja stavimo kuhati fetu junećeg buta, dodamo 4 dkg svježih listova origana, prstohvat soli i trećinu čajne žličice papra… nakon 7 do 9 minuta meso je kuhano i maknemo ga sa izvora topline.

Slaganje tanjura:

Na dno velikog ravnog tanjura stavimo kuhanu tjesteninu s bosiljkom. Po kuhanoj tjestenini posložimo fete prženog pomidora i rotkvicu zajedno s listovima mladog luka. Na fete prženog pomidora položimo fetu junećeg buta, a na njega stavimo prženi mladi luk razrezan na pola. Preko svega skupa stavimo par listića svježeg bosiljka i sve isprskamo maslinovim uljem… i voila! Naše je jelo spremno za konzumaciju i guštanje… Živili, dragi ljudi!

The Outlaw Chef

The Outlaw Chef

Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef,  profesor je talijanistike, kuhar, chef de cuisine...

Svake subote The Outlaw Chef donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre. 

U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".

Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater