GASTRO SPECIJAL SUBOTOM

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Sendvič s rive

| Autor: The Outlaw Chef


U zadnje vrijeme konstantno nešto kuham i kreiram razne menue i jela i to bez neke stanke. Kao chef, kao kuhar i kao osoba koja voli kuhati mogu reći da sam zadovoljan, jer radim ono što me ispunjava.

Umorivši se od takvog tempa kuhanja, odlučio sam pobjeći iz kuhinje makar na kratko, koliko mi to dozvoljava pauza iz ugovora o radu i odmoriti se od kuhanja - naravno, čime drugim nego kuhanjem.

Bacam pregaču sa sebe, uzimam kuhinjski brener, dva stara peciva od jučer, bočicu najboljeg maslinovog ulja na svitu, uzimam dvije gljive bukovače, nekoliko cherry pomidora i komad tvrdog ovčjeg sira... jurim van kuhinje kroz stražnja kuhinjska vrata... TRASS!

...zalupim kaubojski vratima i hodam dalje ubrzano prema moru, usput nailazim na mentu, pa otrgnem nekoliko listova u hodu... džepni nožić ionako imam u džepu...

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Sendvič s rive

Sastojci za dvije osobe:

  • dva manja peciva
  • 15 dkg tvrdog ovčjeg sira
  • dvije do tri gljive bukovače
  • 4 cherry pomidora
  • 4 lista svježe mente
  • četvrtina svježe crvene paprike...

Priprema:

Dođite na neku rivu uz more, obalu ili ako niste uz more na neko drugo mjesto koje je vama drago (šuma, obala rijeke i slično)…

Izrežite dva panina na polovice, pa obje polovice premažite maslinovim uljem.

Zatim džepnim nožićem narežite ovčji sir na tanke štapiće, cherry pomidor na kolutiće a papriku na male kockice. Sir kojeg ste narezali položite na donju fetu kruha koju ste poprskali maslinovim uljem. Plamenom brenera lagano prelazite preko sira i paprike dok mjestimice ne posmeđe na svojim površinama.

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Sendvič s rive

Nakon toga uzmite gljivu bukovaču, obje strane lagano poprskajte maslinovim uljem, te ju položite na kruh, zatim plamenom brenera prvo prođite jednu stranu dok lagano ne dobije smećkaste tonove (cca 30 do 40 sekundi po svakoj strani) pa to isto ponovite i s drugom stranom gljive.

Nakon toga po gljivi položite nekoliko fetica cherry pomidora i par listova mente, poprskajte sve još jedanput s malo maslinovog ulja i poklopite gornjom stranom peciva.

Sada ste spremni za uživanje, sjednite se na klupicu ili zidić na rivi, gledajte u more, mašite brodovima koji prolaze i jedite svoj sendvič... živili, dragi sugrađani!

The Outlaw Chef

The Outlaw Chef

Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef,  profesor je talijanistike, kuhar, chef de cuisine...

Svake subote The Outlaw Chef donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre. 

U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".

Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum