GASTRO SPECIJAL SUBOTOM

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Sandwich "alla luna piena"

| Autor: The Outlaw Chef


Kažu da kad dođe "luna piena" iliti puni mjesec iz ljudi iziđe na vidjelo oni najluđe... heheheh... je li to istina?

Neki vjeruju da je, a neki da nije... ne znam, ali si mislim... zašto bi trebali čekati puni mjesec kada možemo napraviti "puni sendvič" i isto tako "poluditi" barem na tren, ali zbog ugode i užitka dok jedemo nešto dobro...

Moj se psihodelični gastronomski "Outlaw" um odlučuje za 100 %-tni "pornfood sandwich"... odabirem pecivo, odabirem tikvicu, pomidor, gorgonzolu, svježi bosiljak, jaje i papriku... dakle danas kuham... yhaaaaa!

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Sandwich "alla luna piena"

Sastojci za 1 osobu:

  • 1 pecivo
  • 1 jaje
  • 4 lista svježeg bosiljka
  • 1 pomidor
  • 1 zelena slatka paprika
  • 1 tikvica
  • 10 dkg gorgonzole
  • 2 šampinjona
  • 0,5 dcl maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • prstohvat zelenog papra

Priprema:

U dubokome tanjuru izmutimo jaje s malo maslinovog ulja i 4 do 5 sitno nasjeckanih svježih listova bosiljka.

U tu smjesu umočimo unutarnje strane panina kojeg smo razrezali na pola, iste polovice ispržimo u plitkoj tavi na vrelom maslinovom ulju cca 4 minute pa ih stavimo sa strane.

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Sandwich "alla luna piena"

Nakon što smo izvadili polovice panina, u tavu na isto ulje stavimo pomidor, papriku, gljive i tikvicu izrezane na fete da se prže, po 2 do 3 minute sa svake strane.

Isprženo povrće slažemo po paninu na sljedeći način: prvo stavimo prženi pomidor i dok je još vreli po njemu stavimo 10 dkg gorgonzole, po gorgonzoli stavimo šampinjone, a po šampinjonima stavimo kolutiće zelene paprike preko kojih stavimo ostatak smjese jajeta, bosiljka i maslinovog ulja kojeg smo kao fritaju spekli odmah nakon što smo izvadili povrće.

Sve poklopimo s gornjom polovicom prženog panina, navijemo omiljenu muziku, uzmemo gutljaj dva nama omiljenog osvježavajućeg pića... i da vidiš... OH LA, LA, tisuće gurmanskih zvjezdica što se oko glave roje uz pjesmu anđela s nebesa... Dobar tek folks želi Vam Outlaw Chef!

The Outlaw Chef

The Outlaw Chef

Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef,  profesor je talijanistike, kuhar, chef u restoranu La Loggia u Labinu...

Svake subote chef i suvlasnik restorana La Loggia donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre. 

U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".

Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete, a svake srijede u 11.45 sati na valovima Radio Istre može ga se čuti u emisiji o kulinarstvu "Ručak za 10".

Jednom riječju - GASTRONAUT...

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter