GASTRO SPECIJAL SUBOTOM

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Salatin od šparuga i jagode on the toast

| Autor: The Outlaw Chef


Sve si nešto razmišljam, mogu li džepnim nožićem napraviti ručak, mogu li u jednom obroku i u jednom tanjuru imati glavno jelo, predjelo, desert i salatu, mogu li spojiti nespojivo a opet da bude spojivo? Mogu li spojiti jagode i šparoge? A evo i odgovora kroz ovaj neobičan i ukusan recept… Yhaaaaaa!!! Danas kuham!

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Salatin od šparuga i jagode on the toast

Sastojci za dvije osobe:

  • dvije fete kukuruznog kruha
  • 15-ak dkg šparoga
  • dvije jagode
  • 10-ak dkg zelene salate
  • glavica luka
  • jedna mrkva
  • 15 dkg ovčjeg tvrdog sira
  • maslinovo ulje
  • krupna nejodirana morska sol
  • friško samljeveni zeleni papar

Priprema:

Izrežite dvije fete kukuruznog kruha, mrkvu narežite na kolutiće pa te kolutiće na polovice, sir izrežite na trokutiće, iskidajte šparoge rukom dokle pucaju (mekani dio), jagode izrežite na polovice, luk izrežite na trakice, salatu izrežite na deblje trakice.

U tavu na vrelo maslinovo ulje stavite peći luk, mrkvu, šparoge i jagode, nakon 2 minute pečenja dodajte čajnu žličicu krupne nejodirane morske soli i friško samljeveni zeleni papar.

Nakon sveukupno 5 minuta prženja maknite povrće i jagode s izvora topline. Paralelno kada ste stavili pržiti jagode i povrće, stavite dvije fete kukuruznog kruha u toster, a kada je kruh dobio smećkaste pruge izvadite ga iz tostera.

Po tostiranom kruhu prvo posložite zelenu salatu narezanu na deblje fete, po njoj poslažite ovčji sir, a po ovčjem siru posložite prženu mrkvu i luk. Na prženu mrkvu i luk na sredinu tosta postavite dvije polovice jagoda pa preko svega pobacajte šparuge… poprskajte sve s nekoliko kapi maslinovog ulja i "išarajte" sve reduciranim acetom balsamicom…

Dobar vam tek dragi ljudi!

Sakupile hrabrost i izađite iz ustaljenih okvira. Kombinirajte namirnice i okuse koje do sada niste spajali, razmišljajte na neki novi način a ne na svakodnevni i otvorit će vam se neka nova vrata…. I ne brinite, vidjet ćete da je život i više OK nego što ste mislili… Vaš Outlaw...

The Outlaw Chef

The Outlaw Chef

Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef,  profesor je talijanistike, kuhar, chef de cuisine...

Svake subote The Outlaw Chef donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre. 

U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".

Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater