Zamislite toast bez majoneze i kečapa, bez kiselih krastavaca, bez sira, na kraju krajeva… zamislite toast bez kruha… Sad zamislite sami sebe bez ikakvih briga, bez osjećaja duga prema nekome ili nečemu, zamislite sebe s osmijehom na licu zaista sretnima bez ikakvih nepotrebnih stvari u vlastitom umu… Možete li vi to?
Možete li zamisliti toast bez onih stvari koje sam gore opisao, možete li zamisliti sebe rasterećene i sretne?
Neki to mogu, dok neki ne mogu… Oni koji to uspiju su doista sretni i slobodnog uma kroče ovim svijetom, njima je svakodnevni život bajka... Je li i vama tako? Ako nije, neka vam postane.
Jedini koji vam brane da vam ne bude tako ste Vi sami, i stvari koje zamišljate u svojem umu. Sloboda je tu čeka vas odmah iza ugla…
Dakle 3,2,1… zakuhajmo!
Sastojci za dvije osobe:
Priprema:
Oštrim nožem meso masline odvojimo od koščice, mrkvu i tikvicu narežemo na kolutiće i luk na trakice.
Na vrelo maslinovo ulje u tavu stavimo masline, mrkvu, tikvicu i luk.
Po povrću stavimo jušnu žlicu koncentrata pomidora, čajnu žličicu friško samljevenog zelenog papra i čajnu žličicu krupne nejodirane morske soli.
Sve ovo u tavi pržimo na srednje jakoj vatri 5 do 7 minuta, pa maknemo sa izvora topline. Naribamo ovčji sir ribežom na krupno pa ga ostavimo u manjoj zdjelici.
U manji lonac s kipućom slanom vodom stavimo kuhati dva krumpira u kori. Krumpire kuhamo petnaestak minuta pa ih zatim operemo pod mlazom hladne vode, ogulimo im koru i narežemo ih na kolutiće debljine malog prsta s vaše ruke. Ako ste kojim slučajem Frankestein, Hulk ili Kiklop onda ih narežite tanje nego li je debeo vaš mali prst. Tako dobivene kolute krumpira stavite u toster i pecite ih par minuta dok ne dobiju tamnosmeđe pruge po svojoj površini.
Slaganje tanjura:
Na veliki ravni tanjur prvo posložite nekoliko kolutova tostiranog krumpira, po krumpiru postavite nekoliko jušnih žlica povrća kojeg ste pekli po tavi. Po tome povrću stavite cirka 10 dkg naribanog ovčjeg sira. Po ovčjem siru ponovo poslažite nekoliko feta istostiranog krumpira.
Na krumpir za dekoraciju možete staviti grančicu ružmarina ili neki drugi jestivi zeleni list koji imate pri ruci. Sve lagano poprskajte s nekoliko kapi maslinovog ulja.
Toplina povrća i krumpira istopiti će naribani sir koji se nalazi između, a vi možete početi s objedom i uživati makar na kratko u bezbrižnosti vašeg uma i eteričnih okusa koji prožimaju ovo jelo…
Dobar tek dragi ljudi… vaš Outlaw…
The Outlaw Chef
Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef, profesor je talijanistike, kuhar, chef de cuisine...
Svake subote The Outlaw Chef donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.
U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".
Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete.