GASTRO SPECIJAL SUBOTOM

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Nasukana breskva na hridi od kruške

| Autor: The Outlaw Chef


Priča je sljedeća... ono kao ideš na kupanje pa po dobrom starom "oldschool" običaju uzmeš si nekoliko voćki za marendu na plaži... zdrav život, dijeta i sve ostalo što ide uz to... mora li to baš tako biti? Normalno da ne mora, možete zadovoljiti formu dijete a da značajno ne prekršite pravila igre... ubacite u igru nekoliko kapi maslinovog ulja, malo čokolade potpaljene malim plamenom strasti koja vas okružuje... ne brinite, tih nekoliko kalorija od čokolade i ulja izgubit ćete plivajući ili će jednostavno "ispariti" iz vas, dok se poput sredozemnih medvjedica opušteno izležavate na suncu... život je cool!

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Nasukana breskva na hridi od kruške

Sastojci za dvije osobe:

  • 1 breskva
  • 1 kruška
  • 1 jagoda
  • maslinovo ulje
  • 15 dkg čokolade za kuhanje ili neke druge čokolade koju imate kod kuće ili ju volite jesti...

Priprema:

Razrežite krušku, breskvu i jagodu na polovice. Polovice voća posložite kako je prikazano na fotografiji. Breskvu zarežite pa ju umetnite na krušku a polovicu jagode stavite uz bok kruške i breskve.

Prelijte polovice voća maslinovim uljem, pobacajte granule ili komadiće ili na krupno naribanu čokoladu preko kruške , breskve i jagode, zatim sve još jednom lagano prelijte maslinovim uljem pa džepnim brenerom od 20-ak kuna kojeg ste kupili u obližnjoj većoj butigi lagano rastopite čokoladu po voću... osjetit ćete esenciju maslinovog ulja kako se pod utjecajem plamena sljubljuje s voćnim sokovima koji izlaze iz voća i topljenom čokoladom...

Kada je čokolada rastopljena i sljubljena s maslinovim uljem i voćnim sokovima a miomirisni vam dim kroz nosnice "napaljuje" nepce da krene u napad... stanite, ali samo na trenutak da biste stavili na vrh breskve po otopljenoj čokoladi svježi listić mente... i onda navalite kako umijete i znate... prepustite se vlastitom nepcu nek vodi tempo igre... dobar tek, dear folks!

The Outlaw Chef

The Outlaw Chef

Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef,  profesor je talijanistike, kuhar, chef de cuisine...

Svake subote The Outlaw Chef donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre. 

U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".

Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of