GASTRO SPECIJAL SUBOTOM

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: "Mentalna juha" (juha od mente)

| Autor: The Outlaw Chef


Došlo je toplo vrijeme i nakon par sunčanih dana eto i kišice... mmm... dobro bi došla jedna povrtna juhica za podizanje energije... ali opet juha je tako dosadna... sa svojim monotonim "oldschool " okusima, a neki unutra ubacuju čak i umjetne začine - znate koje, da ih ne reklamiramo bez veze jer ih i vi potajno bacite u juhu i ostala jela... vidio sam vas... ljudi nemojte to više raditi, u prirodi tijekom cijele godine imate pregršt raznih začina u obliku samoniklog eteričnog bilja, izađete iz svojih kuća i ne buljite u televizor... uberite poneku biljčicu s livade, ja ću danas ubrati mentu i staviti ju u svoju juhu da ju osvježim, i onda mi više neće biti dosadna... dakle… krenimo... zakuhajmo malo situaciju... yhaaaaa!

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF Mentalna juha (juha od mente)

Sastojci za 4 osobe:

  • 25 do 30 dkg krumpira
  • 5 do 6 cherry pomidora
  • 2 do 3 mrkve
  • 10 dkg mente
  • 5 dkg bosiljak
  • 3 dkg peršina
  • 0,3 dcl maslinovog ulja
  • čajna žličica krupne nejodirane morske soli
  • dvije jušne žlice tjestenine za juhu u obliku slova
  • 1 l vode

Priprema:

Krumpir dobro operemo pod mlazom hladne vode pa ga obrišemo kuhinjskim ubrusom, zatim ga zajedno s korom narežemo na kockice veličine zrna graška.

Mrkvu narežemo na kolutiće, cherry pomidore na polovice. Listove mente i listove bosiljka pustimo cijele, jedino rukom raskidajte peteljke od listova na peršinu, i tako raskidane ih koristite.

U manjem loncu od cca 1,5 do 2 l zapremine na vrelom maslinovom ulju lagano pržite uz konstantno miješanje krumpir, mrkvu i cherry pomidor. Nakon nekih pet minuta kada se pomidor smekša dodajte 1 l vode.

Kada voda u loncu zakipi, dodajte listove mente, bosiljka i peršina te jednu čajnu žličicu krupne nejodirane morske soli. Nakon 5 do 7 minuta kuhanja dodajte dvije jušne žlice tjestenine za juhu u obliku slova.

Nakon nekih 7 minuta od dodavanja tjestenine za juhu, vaša je juha gotova.

Menta joj je dala ton svježine, pomidor, mrkvica i krumpir snagu okusa a bosiljak ton sreće... dobar tek dragi ljudi i uživajte u malim stvarima u vašemu svakodnevnom životu, jer one su najkonstantniji izvor sreće...

The Outlaw Chef

The Outlaw Chef

Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef,  profesor je talijanistike, kuhar, chef de cuisine...

Svake subote The Outlaw Chef donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre. 

U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".

Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini