Došlo je toplo vrijeme i nakon par sunčanih dana eto i kišice... mmm... dobro bi došla jedna povrtna juhica za podizanje energije... ali opet juha je tako dosadna... sa svojim monotonim "oldschool " okusima, a neki unutra ubacuju čak i umjetne začine - znate koje, da ih ne reklamiramo bez veze jer ih i vi potajno bacite u juhu i ostala jela... vidio sam vas... ljudi nemojte to više raditi, u prirodi tijekom cijele godine imate pregršt raznih začina u obliku samoniklog eteričnog bilja, izađete iz svojih kuća i ne buljite u televizor... uberite poneku biljčicu s livade, ja ću danas ubrati mentu i staviti ju u svoju juhu da ju osvježim, i onda mi više neće biti dosadna... dakle… krenimo... zakuhajmo malo situaciju... yhaaaaa!
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
Krumpir dobro operemo pod mlazom hladne vode pa ga obrišemo kuhinjskim ubrusom, zatim ga zajedno s korom narežemo na kockice veličine zrna graška.
Mrkvu narežemo na kolutiće, cherry pomidore na polovice. Listove mente i listove bosiljka pustimo cijele, jedino rukom raskidajte peteljke od listova na peršinu, i tako raskidane ih koristite.
U manjem loncu od cca 1,5 do 2 l zapremine na vrelom maslinovom ulju lagano pržite uz konstantno miješanje krumpir, mrkvu i cherry pomidor. Nakon nekih pet minuta kada se pomidor smekša dodajte 1 l vode.
Kada voda u loncu zakipi, dodajte listove mente, bosiljka i peršina te jednu čajnu žličicu krupne nejodirane morske soli. Nakon 5 do 7 minuta kuhanja dodajte dvije jušne žlice tjestenine za juhu u obliku slova.
Nakon nekih 7 minuta od dodavanja tjestenine za juhu, vaša je juha gotova.
Menta joj je dala ton svježine, pomidor, mrkvica i krumpir snagu okusa a bosiljak ton sreće... dobar tek dragi ljudi i uživajte u malim stvarima u vašemu svakodnevnom životu, jer one su najkonstantniji izvor sreće...
The Outlaw Chef
Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef, profesor je talijanistike, kuhar, chef de cuisine...
Svake subote The Outlaw Chef donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.
U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".
Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete.