GASTRO SPECIJAL SUBOTOM

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Le Šparoga Tost alla oh la la

| Autor: The Outlaw Chef


Nakon cjelodnevnog posla, i onih dana kada smo podosta iscrpljeni i umorni pa i gladni, vozeći se doma, razmišljamo: "Što za ručak!? A ne da mi se kuhati"…

Ali opet… jeli bi nešto ukusno i fino… E pa preporučam da dok se vraćate sa posla, u takvom stanju, vozeći se u autu, naglo skrenete u obližnju šumicu, livadu, tržnicu ili butigu i tamo naberite ili kupite manji stručak šparuga, nabavite sir gaudu ako vam već ne raste u frižideru, dvije fete kruha, malo papra i soli, par kapi maslinovog ulja i pet minuta vašeg dragocjenog vremena… dakle? Što čekate?

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Le Šparoga Tost alla oh la la

Sastojci za jednu osobu:

  • manji stručak šparuga
  • 12 dkg gaude
  • trećina čajne žličice friško samljevenog papra
  • pola čajne žličice krupne nejodirane morske soli (možete i manje ja sam stavio toliko jer sam "slanoljub")
  • dvije fete kruha
  • par kapi maslinova ulja…

Priprema:

Naribajte na najkrupnijim rupicama na ribežu gaudu, od šparuga otrgnite samo vrhove jer su oni najmekši i najbrže se termički obrade.

Na prvu fetu kruha prospite par kapi maslinova ulja pa stavite cca 5 dkg naribane gaude, zatim po gaudi nabacajte vrhove šparuga koje ste otkinuli od ostatka peteljke, stavite krupnu nejodiranu morsku sol, malo friško samljevenog zelenog papra, pa onda opet par kapi ulja, pa po šparogama još cca 2 dkg naribane gaude pa onda opet kap-dvije ulja, poklopite drugom fetom kruha i stavite peći u toster.

Nakon cca 5 minuta vaš je tost spreman, izvadite ga iz tostera pa po njemu stavite preostalih 3 dkg naribane gaude pa ju rastopite jeftinim džepnim brenerom kojeg ste kupili za 20-ak kuna u bilo kojoj butigi.

Razrežite tost na dva trokutića i pojedite si ga u slast!

Živjeli dragi moji ljudi!

The Outlaw Chef

The Outlaw Chef

Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef,  profesor je talijanistike, kuhar, chef de cuisine...

Svake subote The Outlaw Chef donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre. 

U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".

Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum