GASTRO SPECIJAL SUBOTOM

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Grillani sendvič

| Autor: The Outlaw Chef


Stalno nešto kuham i pišem, a nisam jedini koji to radi... kao: "povrće, tu odmah iz vrta, riba s udice, pa cvijet morske soli..."

A što je s onim ljudima koji po cijele dane rade i nemaju vremena za vrt, a još i manje za otići i potražiti ribu s udice, domaćeg telca, cvijet morske soli i oko od delfina?

I ti ljudi su isto tako gurmani, i ti ljudi imaju stila i ukusa... za njih ulazim u prosječan dućan (iako se trenutno nalazim na lokaciji gdje je to rijetkost i luksuz...) i uzimam sljedeće namirnice: pecivo, pancetu rezanu na salamoreznici, tikvicu, gaudu sir, dakle stvari dostupne svakome iz butige...

I mislim si u svojem ludom gastronomskom umu: hrana koja je jednako dobra i pristupačna za radnika, domaćicu i menadžera... svi oni imaju jednu zajedničku stvar, a to je služenje drugima kroz cjelodnevni mukotrpan rad. Zaslužuju li ti ljudi vrhunsku hranu? Odgovor je DA! Zaslužuju, i te kako!

P.S. he, he, he... kako sam ja "Outlaw Chef"... bilo bi prečudno da poštujem pravila igre... ipak u te prosječne namirnice dodajem i ribu s udice, ribona kojeg je moj sin, kojeg trenutno učim loviti ribu, ulovija tu na rivi ispred ispred kuće na Pagu... taj je sendvič sasvim ukusan i bez mesa ribona ne morate to staviti unutra ... ali ipak gastro perverzija je COOL... :)

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Grillani sendvič

Složenost: koga briga, kuhajte i uživajte

 

Sastojci za jedan sendvič:

  • 1 pecivo
  • 5 fetica tikvice
  • 7 dkg gaude
  • 5 dkg pancete na tanko   narezane na salamoreznici
  • 1 manji ribon od 15 dkg
  • par kapi maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra...

Priprema:

Na roštilj ploči ili na grill tavi, na vrelom maslinovom ulju ispeći 5 feta tikvica, 4 do 5 feta pancete, 1 manjeg ribona (njega i ne morate ubaciti u ovaj sandwich), te pecivo razrezano na pola, samo unutarnju prerezanu stranu.

Kada tikvica, panceta i ribon dobiju smećkadtu koricu s jedne i druge strane maknite ih s izvora topline. Pecivo nek dobije smećkastu koricu samo na prerezanim unutarnjim stranama.

Čim maknete sve ovo s izvora topline, odmah posložite svoj sendvič.

Prvo na donju polovicu peciva položite fetu gaude, pa na nju 5 feta tikvice.

Gauda će se odmah početi topiti od topline kruha i tikvice. Dakle stavili ste donju fetu peciva, na nju fetu gaude, na fetu gaude ste stavili 5 feta tikvica, na fete tikvice stavite 4 do 5 feta pržene pancete, na tu pancetu stavite još jednu fetu gaude. Na tu zadnju fetu gaude stavite meso ribona kojeg ste prethodno očistili od kostiju, stavite mrvicu soli i papra po njemu sve ovo prelijte maslinovim uljem, poklopite gornjom polovicom grillanog peciva i zagrizite... zatvorite oči... vaše će nepce zajedno s vašim duhom, uploviti u mirnu luku ujednačenih i smirujućih okusa, tamo na mjesto gdje se susreće tijelo, duh i misao... i zapamtite - Vi ste slobodni i možete sve.

Dobar tek!

The Outlaw Chef

The Outlaw Chef

Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef,  profesor je talijanistike, kuhar, chef de cuisine...

Svake subote The Outlaw Chef donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre. 

U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".

Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete, a svake srijede u 11.45 sati na valovima Radio Istre može ga se čuti u emisiji o kulinarstvu "Ručak za 10".

Jednom riječju - GASTRONAUT... 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Trenutno na cestama