Ponekad, kad ponestane energije u tijelu, ponestane i ideja za kuhanje… i što sad… pa ništa, izađite na livadu i dopustite da vam se livada obrati…
U okolici su počele rasti šparuge, divlji maslačak je gotovo cijelu godinu uz nas, točnije raste pod našim nogama, pun vitamina i minerala, svojim gorkasto slatkastim okusom kumkwat ga može samo oplemeniti, a pomidori su tu da nam daju sočnosti u životu… dakle… 3,2,1… Zakuhajmo… YhaaaAaaaAAAA!
Sastojci za dvije osobe:
Priprema:
Na vrelom maslinovom ulju u manjoj tavi 3 do 5 minuta na laganoj vatri pržimo mrkvu narezanu na štapiće, pomidor narezan na četvrtine i šparuge.
Po isteku vremena maknemo s izvora temperature. Na veliki ravni tanjur prvo položimo oprane listove divljeg maslačka, na njih položimo prženi pomidor narezan na četvrtine, oko pomidora posložimo pržene štapiće mrkve a oko mrkve stavimo kumkwat narezan na polovine.
Prvo sve prelijemo maslinovim uljem, pa krupnom nejodiranom morskom soli, pa stavimo preko svega čajnu žličicu friško samljevenog zelenog papra, zatim sve "išaramo" jušnom žlicom livadnog meda pa dodamo, to jest išaramo sve, s nekoliko crti reduciranog aceta balsamica.
Kada smo sve to napravili na vrh pomidora poslažemo šparuge. Kombinacija prženog pomidora, mrkvice, maslačka, kumkwata , meda, soli i zelenog papra, stvorit će utisak u nepcu kao da jedemo prženu piletinu s povrćem, čak će nas jelo tako i zasititi. Ova je salata lagana, puna vitamina i minerala i idealna je za ovo prijelazno razdoblje dok nas i dalje raznorazne prehlade vrebaju u zoni između toplog i hladnog…
The Outlaw Chef
Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef, profesor je talijanistike, kuhar, chef de cuisine...
Svake subote The Outlaw Chef donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre.
U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".
Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete.