GASTRO SPECIJAL SUBOTOM

ŠKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Brionski Kraken alla pljukanci

| Autor: The Outlaw Chef


Kada gledam u tavu uvijek razmišljam što bih mogao novog u nju ubaciti a da nisam već to isto neki dan napravio… razmišljam tako malo… razmišljam pa se sjetim poluljutih feferona koji polagano rastu u vrtu, sjetim se lovora koji raste u obližnjoj miomirisnoj lovorovoj šumi, sjetim se ružmarina koji miriši tamo odmah iza zida, sjetim se hobotnice od jutros i sjetim se tvrdog ovčjeg sira koji raste u obližnjem frižideru… dakle… neka igre započnu...

SxKOLA KUHANJA BY THE OUTLAW CHEF: Brionski Kraken alla pljukanci

Sastojci za jednu osobu:

  • 3 rotkvice
  • krak manje hobotnice
  • 15 dkg pljukanaca
  • cvijet lavande
  • list lovora
  • grančica ružmarina
  • češanj češnjaka
  • 1 feferon blago ljuti
  • 12 dkg tvrdog ovčjeg sira
  • jušna žlica maslinovog ulja
  • prstohvat krupne nejodirane soli
  • prstohvat friško samljevenog crnog papra

Priprema:

Krak hobotnice prvo zamrznite na par sati pa ga zatim prokuhajte u kipućoj slanoj vodi s puno lovora (cca 15-ak listova) nekih 45 minuta. Nakon toga krak izvadite iz lonca pa ga stavite u tavu na vrelo maslinovo ulje i uz njega položite blago ljuti feferon razrezan na pola, tri rotkvice razrezane na pola i česan češnjaka cijeli rukom zdrobljeni.

Pet minuta prije no što stavite u tavu krak lignjuna, u lonac s kipućom slanom vodom i kapi maslinovog ulja stavite kuhati šaku pljukanaca. Kad pljukanci isplivaju na površinu vode , prebacite ih ocijeđene na tavu u kojoj ste pržili cca 7 minuta na vrelom maslinovom ulju krak lignjuna, blagoljuti feferon, rotkvicu, češnjak, ružmarin, lovor i cvijet lavande.

Smanjimo sa srednje jake vatre na minimalnu temperaturu pa na sve ovo uz blago miješanje dodamo 12 dkg tvrdog ovčjeg sira narezanog na veće kocke.

Sve navedeno miješamo na tavi dok se sir ne počne topiti, pa sadržaj tave premjestimo u duboki tanjur… dobar tek dragi ljudi… uživajte u okusima i životu!

The Outlaw Chef

The Outlaw Chef

Damjan Bistričić, u svijetu gastronomije poznatiji kao The Outlaw Chef,  profesor je talijanistike, kuhar, chef de cuisine...

Svake subote The Outlaw Chef donosi vam novi recept u sklopu Gastro Specijala subotom samo na portalu Glasa Istre. 

U svom kulinarskom izričaju primjenjuje "art brut" stil kuhanja, kojeg je ujedno i začetnik, a inspiraciju za svoje kulinarske kreacije nalazi upravo u likovnom smjeru "le art brut".

Na svom Instagram profilu svakodnevno objavljuje razne zanimljivosti i kulinarske savjete.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum