KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT za najbolje ledene kocke bez kojih nema proslave

| Autor: Glas Istre
(Foto blog Natašine slastice)

(Foto blog Natašine slastice)


Ledene kocke jedan su od kolača bez kojeg su mnogima i danas proslave i razna druga okupljanja nezamislivi.

To dobro zna i Nataša Pralica, koja je zbog toga na svom blogu Natašine slastice pronašla mjesto i za ovaj klasik u svijetu slastica i, kako kaže, ona bolje još nije probala.

Radi se o kolaču s mekanim biskvitom i laganom i pufastom kremom. Natašin recept donosimo u nastavku.

SASTOJCI:

KREMA:

- litra mlijeka

- 7 žumanjaka

- 7 žlica šećera

- 2 vanilin šećera

- 9 žlica brašna

- 250 grama margarina ili maslaca

BISKVIT:

- 7 bjelanjaka

- 7 žlica šećera

- 1 vanilin šećer

- 7 žlica brašna

- 1 prašak za pecivo

- 130 ml mlijeka za natapanje

DEKORACIJA:

- 300 grama vrhnja za šlag

PRIPREMA:

POSTUPAK ZA KREMU:

    1. U žumanjke dodajte šećer i vanilin šećer te pjenasto izradite.

    2. Dio mlijeka dodajte u žumanjke, a zatim i brašno, sve sjedinite.

    3. Ostatak mlijeka stavite kuhati.

    4. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljene sastojke i nastavite kuhati na laganijoj vatri.

    5. Vruću kremu prebacite u drugu posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

    6. Ohlađenu kremu izradite i dodajte izrezan margarin sobne temperature, dobro sjedinite.

    POSTUPAK ZA BISKVIT

    1. Bjelanjke izradite i kada očvrsnu postepeno dodajte šećer i vanilin šećer.

    2. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte u bjelanjke i pjenjačom sjedinite.

    3. Smjesu rasporedite na masni papir u obruč promjera 21 X 27 cm.

    4. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 15-20 min.

    5. Dok se biskvit peče skuhajte mlijeko za natapanje.

    6. Pečeni biskvit prelijte s vrućim mlijekom i ostavite da ga upije.

    7. Nakon što se biskvit ohladio odvojite masni papir i prebacite biskvit na tacnu s obručem.

    Ako nemate obruč, možete postupak slaganja završiti u tepsiji. Isto tako, ako kolač završavate u tepsiji prije pečenja biskvita tepsiju samo pouljite i pobrašnite. Tako nećete povlačiti po dnu masni papir dok budete rezali gotov kolač.

    SLAGANJE LEDENIH KOCKI

    1. Biskvit

    2. Krema (stavite u frižider da se stegne)

    3. Izrađeno vrhnje za šlag

    4. Gotove ledene kocke stavite u hladnjak da prenoće

    Povezane vijesti


    Podijeli: Facebook Twiter








    Web kamere

    Pula

    Pula: Gradilište Studentski dom
    Pula: Gradilište Studentski dom

    Pula

    Pula: Amphitheater
    Pula: Amphitheater