KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT: Ukusna salata od šparuga, mladog luka i jaja

| Autor: Glas Istre
Salata od šparuga ( Facebook Lidia Bastianich)

Salata od šparuga ( Facebook Lidia Bastianich)


Ova je ukusna proljetna salata s dva zelena proljetna sastojka koja se odlično nadopunjuju. Recept smo preuzeli sa facebook stranice poznate kuharice, rodom Puljanke, Lidia Bastianich.

Salata može biti predjelo, prilog mesu i ribi sa roštilja ili samostalan obrok za večeru. Njezina je varijanta pripremljena s uzgojenim šparugama, ali je recept primijenjiv i na naše divlje šparuge. U biti jelo može biti samo bolje.

Sastojci:

1 svežanj šparuga

3 - 4 komada mladog luka

tri tvrdo kuhana jaja

maslinovo ulje

vinski ocat

papar, sol

Postupak:

Očistite šparuge od tvrdog djela. Odrežite krajeve korijena mladog luka i uvenule krajeve zelenog lišća, tako da mladi luk bude čvrst.

U širokoj dubokoj tavi zakuhajte toliko vode da samo prekrije povrće i zatim dodajte šparoge i mladi luk.

Podesite vatru i kuhajte šparoge i luk, nepokrivene 3 do 5 minuta, dok ne omekšaju, ali se ne raspadaju. Šparuge trebaju biti kuhane, ali ne i kašaste.

Čim je gotovo procijedite povrće, a zatim rasporedite na kuhinjske krpe i osušite te ih pospite s oko pola žličice soli.

Narežite šparoge i mladi luk na 2 - 3 centimetara duljine i stavite u zdjelu za miješanje. Prelijte uljem i octom, pospite s još malo soli i mljevenim crnim paprom. Dobro promiješajte. Tvrdo kuhana jaja razrežite na kriške i rasporedite u zdjelu i pomiješajte s povrćem. Dodajte maslinovo ulje i vinski ocat. Salatu kratko ohladite, a zatim je rasporedite na tanjur za posluživanje ili na tanjure za salatu.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum