KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Poslije slavlja juha panada je melem za želudac  

| Autor: Glas Istre
Juha panada

Juha panada


Stiglo je vrijeme posne hrane. Nakon pretjerivanja u svemu i svačemu potrebno je odmoriti želudac.

Melem za probavni sustav je panada, juha s ukuhanim kruhom. Brojne su varijante ove jednostavne ali ukusne juhe.

Osim ulja i kruha kao baze, u nju se može zakuhati umućeno jaje, dodati malo blitve izrezane na komadiće ili krumpir. Predlažemo jednostavniju varijantu samo s lukom i kruhom.

Sastojci:

  • 1 luk
  • dvije kriške starog kruha
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • vegeta
  • listovi prešina

Postupak:

Izrezati osrednji luk i prepržiti na maslinovom ulju.

Izrezati na kockice dvije - tri kriške starog kruha i tostirati ih ili prepržiti na suhoj tavi.

Ubaciti kruh na dinstani luk i zaliti s litrom tople vode.

Zakuhati, dodati sol, papar, vegetu, listove peršina. I to je to. Za bogatiji okus može se vruću juhu posuti s grana padanom ili nekim drugim sirom za ribanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter