KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT: Polpete od leće i špinata bez glutena

| Autor: Glas Istre
Polpete od lece i špinata (Foto Kasia.in)

Polpete od lece i špinata (Foto Kasia.in)


Za sve one koji izbjegavaju gluten evo jedne super ideje za ručak. Uživajte u polpetama od leće i špinata. Recept smo pronašli na stranici Kasia.in

Sastojci:

150 g crvene ili zelene leće

2 kuhana krumpira

1 mali luk

100 g svježeg špinata

1 češanj češnjaka

1 žlica bezglutenskih krušnih mrvica

1 jaje

sol papar,

muškatni oraščić

korijander

Priprema:

Leću skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi, leća treba biti mekana, malo prekuhana ali ne vodenasta.

Leću i krumpir izmiksajte mikserom ili zgnječite gnječilicom za pire, dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak, nasjeckane listove svježeg špinata. Dodajte jaje, krušne mrvice i začine. Sve pomiješate da se svi sastojci dobro sjedine.

Od dobivene mase oblikujte uredne kuglice, uvaljajte ih u prezle i pržite u tavi na zagrijanom kokosovom ulju.

Umjesto špinata možete dodati peršin, kopar, kuhanu mrkvu, sir.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter