Polpete od lece i špinata (Foto Kasia.in)
Za sve one koji izbjegavaju gluten evo jedne super ideje za ručak. Uživajte u polpetama od leće i špinata. Recept smo pronašli na stranici Kasia.in
Sastojci:
150 g crvene ili zelene leće
2 kuhana krumpira
1 mali luk
100 g svježeg špinata
1 češanj češnjaka
1 žlica bezglutenskih krušnih mrvica
1 jaje
sol papar,
muškatni oraščić
korijander
Priprema:
Leću skuhajte u posoljenoj kipućoj vodi, leća treba biti mekana, malo prekuhana ali ne vodenasta.
Leću i krumpir izmiksajte mikserom ili zgnječite gnječilicom za pire, dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak, nasjeckane listove svježeg špinata. Dodajte jaje, krušne mrvice i začine. Sve pomiješate da se svi sastojci dobro sjedine.
Od dobivene mase oblikujte uredne kuglice, uvaljajte ih u prezle i pržite u tavi na zagrijanom kokosovom ulju.
Umjesto špinata možete dodati peršin, kopar, kuhanu mrkvu, sir.