KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT Pohani svježi bakalar

Ilustracija

Ilustracija


Umjesto sušenog u ovom se receptu koristi zaleđeni svježi bakalar koji se može kupiti u svakom većem marketu. Riba se odledi i zatim razlomi u manje komade - otprilike za dva- tri zalogaja te posoli. Kako bi se tijesto za pohanje dobro primilo prvo se komadi ribe uvaljaju u brašno, pa zatim u pivsko tijesto i prži u vrućem ulju. Servira se uz tartar umak te uz prilog kao što je u ovom slučaju kelj.

Za pivsko tijesto umutila sam jedno jaje, dodala pola decilitra piva i prstohvat sode bikarbone. Zatim se smjesa zgušnjava brašnom dok se ne dobije tijesto malo gušće nego ono za palačinke. U njega se dakle umaču komadi bakalar prethodno pobrašnjeni. Zahvaljujući sodi bikarboni tijesto pri pečenju malo nabubri. Pohani bakalar posebno je ukusan uz tartar umak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter