KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT: Kako pripremiti najbolja pileća prsa, hrskava i ukusna

| Autor: Jasna ORLIĆ
Pohana piletina (Pixabay)

Pohana piletina (Pixabay)


 Prisjetimo se jednostavne pohane piletine koju vole gotovo svi ukućani. Za promjenu možemo je spohati bez mrvica koje ponekad ostavljaju opor okus, posebice kod komada mesa koji su bili zadnja tura u tavi pa pokupe i izgorjele mrvice.

Za početak potrebno je kupiti kvalitetna pileća prsa, dakle ne ona najjeftinija. Pohanje u pivskom tijestu stvara ukusnu i hrskavu koricu, a meso ostaje sočno. Soda bikarbona koju preferiram u odnosu na prašak za pecivo jer je zdravija, stvara dodatni "puf" efekat.

Sastojci:

400 g pilećih prsa

oko100 g brašna

prstohvat sode bikarbone ili praška za pecivo

1 jaje

100 ml hladnog piva

1 žličica crvene paprike, sol, papar, vegeta…

100 g brašna (posebno)

ulje za prženje

Priprema:

Kvalitetna pileća prsa narežite na šnicle posolite popaprite i začinite začinima za piletinu kao što je crvena paprika, origano, vegeta i slično prema tome što preferirate.

U posudi istucite jaje, dolijte pivo, zatim brašno, sodu bikarbonu, malo soli. Smjesa treba biti malo gušća nego ona za palačinka kako se ne bi previše cijedila s mesa.

Komade pilećih prsa uvaljajte prvo u brašno, a zatim u pripremljenu smjesu. Malo ocijedite i stavite pržiti u vruće ulje. Pržite na srednjoj vatri sa svake strane dok lijepo ne porumeni. Pržene komade odložite na papirnate ručnike da upiju ulje.

Uz pohana prsa poslužite zelenu salatu, umak od jogurta i majoneze (tartar), a uobičajeno se servira i pire krumpir. U restoranima bi to nazvali dječji meni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater