KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Istarske fritule

| Autor: Glas Istre
Istarske fritule (Snimio Milivoj Mijošek)

Istarske fritule (Snimio Milivoj Mijošek)


Malo je onih koji ne vole fritule, barem u Istri. Neizostavne su za Božić, Novu godinu, maškare, ali i u bilo kojoj drugoj prilici kada poželimo nešto slatko. Dok se prže zamiriše cijela kuća. Da bi ostale svježe i sočne, ako slučajno ostanu i za drugi dan, dobro je u tijesto naribati i koju jabuku.

Sastojci:

  • 500 grama brašna
  • 20 grama svježeg kvasca
  • 2 žutanjka
  • 80 grama grožđica
  • 50 grama šećera
  • 1 vanilij šećer
  • 20 grama maslaca
  • 1,5 - 2 dcl mlijeka
  • 0,5 dcl rakije ili ruma
  • naribana korica neprskanog limuna
  • prstohvat soli
  • ulje za prženje

Priprema:

U šalicu uliti jedan dcl mlakog mlijeka, dodati malo šećera i kvasac. Ostaviti na toplom da se kvasac digne. U veću posudu prosijati brašno, dodati žumanjke, sol, šećer, grožđice, rastopljeni maslac, pola količine rakije i naribanu koricu limuna. Kada se kvasac digne dodati ga ostalim sastojcima za tijesto i sve umiješati kuhačom. Dodati još toliko mlijeka da tijesto bude tako mekano da se može odvajati žlicom. Kada je tijesto dobro umiješano ostaviti 30 minuta da kisa. Jednom žlicom uzimati manje komadiće tijesta, a drugom potisnuti u vruće ulje. Fritule pržiti i okretati sa svih strana. U tijesto se može dodati i 200 grama naribane jabuke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini