KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT: Grčka musaka od krumpira i tikvica

| Autor: Glas Istre
Musaka od krumpira i tikvica

Musaka od krumpira i tikvica


Sastojci:

3 osrednje tikvice

2-3 veća krumpira

100-150 g brašna

450 g svježeg sira

1 veća rajčica

peršin, crvenu papriku

2- 3 česna češnjaka

100 ml maslinovog ulja

Priprema:

U plitki tanjur staviti brašno i malo mljevene crvene paprike.

Krumpir oguliti i isjeći na tanje kolutiće, svaki kolutić provući kroz brašno i slagati ih u podmazanu vatrostalnu posudu.

Tikvice narezati na tanje kolutove i svaki kolut isto provući kroz brašno s obje strane. Za jedan red tikvica potrebna je tikvica i pol.

Preko tikvica posuti sir, preko sira malo papra i vegete, isjeckanu rajčicu, začine i češnjak.

Na kraju završiti s ostatkom tikvica, koje također provučete kroz brašno. Slagati tako da rubom preklapaju jedna drugu.

Dobro zaliti s maslinovim uljem, prekriti folijom.

Peći u pećnici na 200 stupnjeva 45 minuta. Zatim maknuti foliju i peći dok blago ne porumene

Poslužiti sa zelenom salatom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum