Musaka od krumpira i tikvica
Sastojci:
3 osrednje tikvice
2-3 veća krumpira
100-150 g brašna
450 g svježeg sira
1 veća rajčica
peršin, crvenu papriku
2- 3 česna češnjaka
100 ml maslinovog ulja
Priprema:
U plitki tanjur staviti brašno i malo mljevene crvene paprike.
Krumpir oguliti i isjeći na tanje kolutiće, svaki kolutić provući kroz brašno i slagati ih u podmazanu vatrostalnu posudu.
Tikvice narezati na tanje kolutove i svaki kolut isto provući kroz brašno s obje strane. Za jedan red tikvica potrebna je tikvica i pol.
Preko tikvica posuti sir, preko sira malo papra i vegete, isjeckanu rajčicu, začine i češnjak.
Na kraju završiti s ostatkom tikvica, koje također provučete kroz brašno. Slagati tako da rubom preklapaju jedna drugu.
Dobro zaliti s maslinovim uljem, prekriti folijom.
Peći u pećnici na 200 stupnjeva 45 minuta. Zatim maknuti foliju i peći dok blago ne porumene
Poslužiti sa zelenom salatom.