Potrebni sastojci:
2 žlice kokosovog ulja (1 dcl otopljenog)
10 dkg usitnjenih suhih smokava
10 dkg mljevenog rogača
2 do 3 žlice vode
3 žlice suhih brusnica
arome po želji (vanilija, narančina kora).
Priprema:
Postupak pripreme je vrlo jednostavan. Potrebno je u blenderu samljeti suhe smokve. Na vatru staviti lončić s vrućom vodom i na njega posudu u kojoj će se otapati kokosovo ulje koje je na sobnoj temperaturi u krutom stanju, a kad se otopi pretvara se u prozirnu tekućinu.
U drugu posudu staviti mljeveni rogač i preliti ga toplim kokosovim uljem, dodati smokve i brusnice te sve zajedno umijesiti. Ako je smjesa previše mrvičasta potrebno je dodati par žlica vrele vode. Na površinu u koju će se smjesa staviti i pretvoriti u lažnu čokoladu treba staviti papir za pečenje. U smjesu se može dodati i grožđica, lješnjaka, kokosovih pahuljica.