KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Zasladite nedjelju s TORTOM OD MALINA

| Autor: Glas Istre
ilustracija

ilustracija


4 jaja

130 g šećera

100 g oštrog brašna

180 g maslaca

300 g čokolade za kuhanje, fine tamne 

2 žličice praška za pecivo

2 vanilin šećera (s okusom ruma bilo bi super)

250 g malina

Priprema:

Otopiti u manjoj posudici čokoladu sa maslacom. Uz miješanje prohladiti.

Miksati cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati brašno i prašak za pecivo i na kraju umiksati otopljenu čokoladu s maslacom. Na kraju svega umiješati lagano kuhačom maline.

Smjesu izliti u kalup za torte koji prethodno treba namastiti i pobrašniti, poravnati i peći u pećnici zagrijanoj na 170ºC 40 minuta.

Tortu prohladiti, maknuti obruč, posipati kakaom te poslužiti rezanu na šnite uz slatko vrhnje i eventualno malo preljeva ili džema od malina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter