ilustracija
4 jaja
130 g šećera
100 g oštrog brašna
180 g maslaca
300 g čokolade za kuhanje, fine tamne
2 žličice praška za pecivo
2 vanilin šećera (s okusom ruma bilo bi super)
250 g malina
Priprema:
Otopiti u manjoj posudici čokoladu sa maslacom. Uz miješanje prohladiti.
Miksati cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati brašno i prašak za pecivo i na kraju umiksati otopljenu čokoladu s maslacom. Na kraju svega umiješati lagano kuhačom maline.
Smjesu izliti u kalup za torte koji prethodno treba namastiti i pobrašniti, poravnati i peći u pećnici zagrijanoj na 170ºC 40 minuta.
Tortu prohladiti, maknuti obruč, posipati kakaom te poslužiti rezanu na šnite uz slatko vrhnje i eventualno malo preljeva ili džema od malina.