KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Zapečeni bijeli grah s kobasicom

| Autor: Glas Istre
(Foto: Fini recepti)

(Foto: Fini recepti)


Zasitno jelo koje će oduševiti sve ukućane.

Sastojci: 

  • bijeli grah, 400 g
  • mesna okruglica, 4
  • ulje, 150 ml
  • crveni luk, 2 glavice
  • slanina, 100 g
  • mljevena crvena paprika, 1 žličica
  • pire rajčice, 1 žličica
  • češnjak, 2 režnja
  • brašno, 1 žličica
  • chili s morskom soli
  • sol
  • papar svježe mljeveni

Priprema:

Luk nasjeckamo i dodamo u tavu na ulje.

Češnjak narežemo na male komadiće i dodamo u tavu s lukom.

Za to vrijeme slaninu narežemo na prutiće i stavimo u tavu s lukom i češnjakom. Sastojke lagano pržimo i potom dodamo koncentrat rajčice dok se potpuno ne rastopi.

U tavu dodamo brašno, ulijemo malo ulja da napravimo blagu zapršku. U tavu ulijemo vodu i sastojke dobro izmiješamo pazeći da ne ostanu grudice.

U tavu dodamo bijeli grah iz konzerve i po potrebi dodamo još vode.

U grah dodamo svježe sjeckani peršin, crvenu mljevenu papriku i pustimo da se lagano kuha.

Kobasice narežemo na kolutiće, dodamo ih u tavu s grahom i još malo kuhamo.

Pripremljeni grah prelijemo u vatrostalnu posudu i stavimo u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva, 30-tak minuta.

(Izvor: Fini recepti)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater