Ljetno vrijeme idealno je za laganiju hranu punu vitamina i vlakana, a ovaj recept je brz i jednostavan, a istovremeno je obrok lagan i zasitan - a isto tako je vrlo ukusan i kad se ohladi.
Ovo je jedna od mogućnosti kako možete pripremiti zapečene tortilje - a receptura je vrlo jednostavna i možete sastojke dodavati ili mijenjati po vašoj želji, ili pak po onome što vam je pri ruci ili u frižideru. Tako se može dodati nasjeckana pileća prsa, brokula, tikvice… jedino važno jest da se sve sitno nasjecka da se može lijepo složiti u tortilju.
Za vege tortilje pečene u rerni potrebno vam je:
Priprema:
U dubljoj tavi izdinstajte luk. Kad luk požuti, dodajte sitno nasjeckanu papriku i mrkvu, te dinstajte par minuta, pa dodajte grah i kukuruz.
Začinite po želji s malo soli i papra, a ako volite malo ljuće dodajte i čilija u prahu.
Dodajte 1 dcl vode, i dinstajte dok voda ne ishlapi, uz povremeno miješanje.
Tu smjesu stavite u tortilje, te smotane tortilje slažite u dublji pleh. Kad ste složili sve tortilje, prelijte ih šalšom, te sve pospite ribanom gaudom.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a jelo je gotovo kad se sir rastopi i malo zapeče.
Dobar tek!