KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Zapečene vege tortilje

| Autor: Portal GlasIstre.hr

Ljetno vrijeme idealno je za laganiju hranu punu vitamina i vlakana, a ovaj recept je brz i jednostavan, a istovremeno je obrok lagan i zasitan - a isto tako je vrlo ukusan i kad se ohladi.

Ovo je jedna od mogućnosti kako možete pripremiti zapečene tortilje - a receptura je vrlo jednostavna i možete sastojke dodavati ili mijenjati po vašoj želji, ili pak po onome što vam je pri ruci ili u frižideru. Tako se može dodati nasjeckana pileća prsa, brokula, tikvice… jedino važno jest da se sve sitno nasjecka da se može lijepo složiti u tortilju.

Za vege tortilje pečene u rerni potrebno vam je:

  • - tortilje
  • - 1 veći luk (ili dva manja)
  • - 1 žuta paprika
  • - 1 crvena paprika
  • - 1 zelena paprika
  • - 2 mrkve
  • - konzerva graha
  • - manja konzerva kukuruza
  • - šalša
  • - ribana gauda

Priprema:

U dubljoj tavi izdinstajte luk. Kad luk požuti, dodajte sitno nasjeckanu papriku i mrkvu, te dinstajte par minuta, pa dodajte grah i kukuruz.

Začinite po želji s malo soli i papra, a ako volite malo ljuće dodajte i čilija u prahu.

Dodajte 1 dcl vode, i dinstajte dok voda ne ishlapi, uz povremeno miješanje.

Tu smjesu stavite u tortilje, te smotane tortilje slažite u dublji pleh. Kad ste složili sve tortilje, prelijte ih šalšom, te sve pospite ribanom gaudom.

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a jelo je gotovo kad se sir rastopi i malo zapeče.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter