KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Vrijeme je za nešto fino i zdravo - Kokošja juha s noklicama

| Autor: Glas Istre
ilustracija

ilustracija


Sastojci:

Dijelovi kokoši ( krila,nogice,leđa...)

Mrkva

Celer korijen

Celer lišće

Paprika

Cvjetača

Brokula

Grašak

2 žlice paradajza u tubi

Peršin

Vegeta

Za noklice :

2 žlice masti

10 žlica griza

Malo soli

Po želji peršin

1 jaje

Priprema:

Pripremite povrće za juhu : mrkvu naribajte na ribež, ostalo povrće narežite na komadiće, a papriku ostavite cijelu. U veću posudu stavite hladnu vodu i stavite kuhati povrće i kokoš. Dodajte vegetu i pomidor u tubi. Kada juha zakipi, smanjite vatru i lagano kuhati 2 do 3 sata.

Otprilike sat vremena prije nego je juha kuhana, pripremite noklice.

Jaje posolite pa ga dobro razmutite s vilicom. Zatim dodajte mast ili ulje i mutite dok se sastojci ne sjedine. Nakon toga dodajte griz i peršin. Opet sve dobro pomiješajte. Poklopite s prozirnom folijom i ostavite bar pola sata tako. Pred sam kraj kuhanja, dodajte ih u juhu čajnom žlicom. Imajte na umu da prilikom dodavanja noklica juha ne smije ključati. Kuhajte ih 10-ak minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini