KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Vegetarijanska musaka

| Autor: Glas Istre
Musaka (Foto: Cuklev / Wikipedia)

Musaka (Foto: Cuklev / Wikipedia)


Musaka je pravi kulinarski klasik pa pripremate jelo za više osoba - a danas vam donosimo recept za ukusnu vegetarijansku verziju.

Sastojci za 6 osoba

  • 3 srednje velike tikvice
  • 4 veća krumpira
  • 150 g brašna
  • 450 g sira ricotta ili mladog sira
  • 1 pomidor
  • šaka sitno sjeckanog peršina
  • sol
  • papar
  • mljevena paprika
  • 2 češnja češnjaka

Priprema:

U veći tanjur stavite brašno i začine po želji pa dobro izmiješajte. Krumpir ogulite i narežite na kolutiće, pa svaki kolutić provucite kroz mješavinu brašna i začina i slažite ih u dublji nauljeni pleh.

Tikvice također narežite na kolutove, provucite kroz mješavinu brašna i začina i slažite na već složeni red krumpira, pa na to stavite sir ricotta, nasjeckani peršin i nasjeckani pomidor, pa pospite sitno sjeckanim češnjakom.

Na to složite preostale tikvice (koje ste također provukli kroz brašno), pa na vrh složite red krumpira i pošpricajte maslinovim uljem.

Prekrijte pleh aluminijskom folijom, pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 40 minuta.

Tada skinite foliju i pecite još 15 - 20 minuta, dok krumpir ne porumeni.

Kad je gotovo, režite na kocke i poslužite na plitkim tanjurima.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater