KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Umak pesto genovese koji je gotov za pet minuta

| Autor: Glas Istre
Pesto genovese

Pesto genovese


Al dente tjestenina s osvježavajućim i ukusnim umakom na bazi sira, pinjola i bosiljka savršena je kombinacija za toplije dane.

SATOJCI:

  • 4 šake svježih listića bosiljka
  • 30 grama pinjola
  • 50 grama parmezana
  • 30 grama sira pecorino
  • 2 češnja češnjaka
  • morska sol po želji
  • ekstradjevičansko maslinovo ulje po potrebi

Priprema u blenderu:

Stavite sve sastojke u mužar i smiksajte dok ne dobijete umak.

Priprema u mužaru:

1. Zdrobite očišćene češnjeve češnjaka s pinjolima.

2. Kada dobijete pastu, posolite, dodajte nešto maslinova ulja i listiće bosiljka. Polako gnječite u mužaru dok ne potrošite sve listiće i ne dobijete umak lijepe teksture.

3. Prebacite smjesu u zdjelu i pomiješajte s naribanim sirom. Prelijte preko kuhane tjestenine.

(Izvor: punkufer.dnevnik.hr)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom