KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Rižoto s junetinom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto Pixabay)

Ilustracija (foto Pixabay)


 Za brz i ukusan ručak, stari i dobro poznati recepti najbolji su izbor. 

Sastojci:

  • 400 grama juneće lopatice
  • 1 crveni luk
  • 2 mrkve
  • 1 žličica soli
  • malo papra
  • 1 žličica mljevenog kima
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 1 list lovora
  • 3 šalice vode
  • 1 i po šalica riže
  • 1 češanj bijelog luka
  • malo ljute papričice

Priprema:

Operite meso, s njega uklonite masni dio te ga narežite na kockice.

Meso zatim prijajte pet minuta na vrućem ulju pa u njega dodajte sitno nasjeckani crveni luk. Nakon par minuta dodajte mrkvu (nasjeckanu na kolutiće), sol, papr, crvenu papriku, kim i lovor. Sve zajedno pirjajte pet minuta te nakon toga dodajte jednu šalicu vruće vode pa kuhajte sve zajedno 45 minuta na laganoj vatri.

Potom u lonac ubacite preostalu vodu, dodajte rižu, protisnuti češnjak te malo ljute papričice. Kuhajte sve zajedno još desetak minuta dok tekućina ne ispari odnosno dok se riža ne skuha.

Pred kraj kuhanja možete dodati malo nasjeckanog peršina.

(Izvor: recepti-svijeta.com)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter