KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Tjestenina s lososom u umaku od gorgonzole

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Ako nemate baš puno vremena, a ipak želite fini ručak - danas vam donosimo recept baš za takvu prigodu.

 

Sastojci:

  • 300 g lososa (svježeg ili dimljenog)
  • 2 češnja češnjaka
  • 150 g gorgonzole
  • 300 ml vrhnja za kuhanje
  • maslinovo ulje
  • origano
  • ružmarin
  • tjestenina (preporučamo tagliatelle, može i bilo koja druga po vašem izboru)

Priprema:

Skuhajte tjesteninu. Na maslinovom ulju popržite kratko češnjak, dodajte losos nasjeckan na kockice i nasjeckanu gorgonzolu.

Prelijte vrhnjem za kuhanje, smanjite vatru i pustite da se gorgonzola rastopi.

Kad je umak gotov, ubacite tjesteninu i prokuhajte još par minuta uz miješanje da se sastojci prožmu.

Na samom kraju preliti tjesteninu koju je potrebno procijediti i preliti maslinovim uljem.

Servirajte na tanjure, a možete dekorirati s nekoliko listova rukole, peršina i/ili cherry rajčicama.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter