KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Tikvice punjene sirom zapečene u pećnici

| Autor: Glas Istre
(Pixabay)

(Pixabay)


Iako je uz ljetne vrućine prava muka stajati u kuhinji uz štednjak, to ne znači da treba odustati od finih zalogaja.

Danas vam donosimo jednostavan recept za pravo ljetno jelo koje se brzo priprema, a koje ćete sireve ubaciti u recepturu - svakako možete prilagoditi i onome što vam je pri ruci, tj. u frižideru.

Sastojci:

  • 4 tikvice srednje veličine
  • ricotta (može i svježi kravlji sir)
  • feta sir
  • 200 g ribane gaude
  • 2 češnja češnjaka
  • pršemula
  • vlasac
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema:

Tikvice prerežite po dužine i žličicom izdubite "meso" iz sredine.

U dubljoj tavi na maslinovom ulju kratko izdinstajte "meso" tikvica koje ste izdubili i dodajte sitno nasjeckan češnjak, pa sve to ubacite u dublju posudu, pa dodajte ricottu (ili svježi kravlji sir) i usitnjeni feta sir (možete staviti i neke druge sireve koje ste našli u frižideru, poput gorgonzole, parmezana…). Dodajte sitno sjeckanu pršemulu, začine i začinsko bilje, i sve dobro promiješajte da dobijete kompaktnu smjesu. Pazite da ne pretjerate s dodavanjem soli, jer feta sir je već dovoljno slan - probajte smjesu prije dodavanja soli!

Smjesom punite tikvice, te završni sloj posipajte ribanu gaudu.

Tako pripremljene punjene tikvice slažite na pleh za pečenje ili u vatrostalnu posudu za pečenje.

Pecite u pećnici na 180 stupnjeva 20-30 minuta, dok gauda ne dobije zlatnu boju.

Servirajte toplo. Tanjur možete dekorirati cherry rajčicama.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater