KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Superbrzo i fino jelo - njoki sa šalšom i tikvicama

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Neodoljiva kombinacija rajčice, tikvica, bosiljka i parmezana za najukusniji obrok!

Dozivamo toplije vrijeme s jednostavnim, aromatičnim i ukusnim - proljetnim njokima u umaku od rajčice, tikvica, svježeg bosiljka i parmezana. Ako si u žurbi i nemaš previše vremena za kuhanje ovaj recept, koji donosi Miss Gastro, je prava stvar za tebe - jer za pripremu je dovoljno svega pola sata.

Sastojci:

  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 tikvice
  • 350 g umaka od rajčice
  • 50 ml crnog vina
  • 300 grama svježih njoka
  • 50 grama naribanog parmezana
  • 2 žličice smeđeg šećera
  • 1 šaka svježeg bosiljka
  • sol i papar

Priprema:

Luk i češnjak ogulite i narežite na kockice.

Tikvice operite, pa ih narežite na debljinu od 2-3 mm,  a bosiljak grubo nasjeckajte.

 U velikom loncu zakuhaj vodu.

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak i dinstajte 2-3 minute uz povremeno miješanje. Zatim dodajte tikvicu i dinstajte još par minuta.

Potom dodajte crno vino, umak od rajčice, smeđi šećer (po ukusu), nasjeckani bosiljak te sve dobro izmiješajte.

Pirjajte dok povrće ne omekša, povremeno miješajući, oko 6-8 minuta. Začinite solju i paprom.

U lonac s kipućom vodom ubacite njoke i kuhajte ih prema uputama na pakiranju.

Kad su kuhani, procijedite njoke i dodajte ih u umak.

Posluži s parmezanom.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of