KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Šufigane domaće lignje sa kuhanim krumpirom i rikulom 

| Autor: Glas Istre
Kvarnerske lignje  - šufigan (Snimio Branko Biočić)

Kvarnerske lignje - šufigan (Snimio Branko Biočić)


U starom dijelu Rapca, dvjestotinjak metara od rive nalazi se Hotel restoran Nostromo vlasnika Valtera Karlovića iz Labina.

Osim turista, tu rado zalaze Labinjani, ovdje se slave razni jubileji, dolaze na vrhunsku hranu i delicije ljudi iz cijele regije.

Glavnu ulogu u kuhinji Nostroma ima kuhar Dino Juričić iz Labina koji je zadužen za delicije i gastro ponudu.

Dobili smo nekoliko njegovih recepata koje ćemo plasirati ovih dana u ovoj rubrici.

Sastojci:

  • Lignje
  • Maslinovo ulje
  • Češnjak
  • Svježa rajčica
  • Krumpir
  • Rikola

Priprema:

Očišćene kvarnerske lignje naglo popržiti na vrelom maslinovom ulju, posoliti i popapriti, dodati iskosani češnjak, malo svježe rajčice narezane na kocke i svježi peršin te podliti s bijelim vinom. Kuhati oko 10 minuta.

Vreli kuhani krumpir dodati u rikolu, dodati maslinovo ulje i lagano promiješati. Staviti krompir na tanjur, poslagati gore lignje i podliti s umakom koji je ostao.

<![if !supportEmptyParas]> <![endif]>

<![if !supportEmptyParas]> <![endif]>

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of