Cheesecake (Foto: Ana S.)
Jednostavan recept za osvježavajući ljetni kolač.
- TIJESTO
- ŽUTA KREMA
500 g ABC sira
- BIJELA KREMA
400 g kiselog vrhnja (crveno)
1. KORAK
Samljeti kekse, dodati šećer (ako želite) i maslac. Rukom razraditi da se maslac izmrvi pa staviti u kalup za tortu.
Žlicom zagladiti i poravnati smjesu te staviti u zagrijanu pećnicu na 200 °C na 5 minuta pa smanjiti temperaturu na 170 °C i peći još 3-4 minute.
- 2. KORAK (Žuta krema)
ABC sir, jaja, šećer i sok od cijelog limuna smiksati dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
- 3. KORAK
Dobivenu smjesu polako preliti preko pečenog tijesta i vratiti u pećnicu na 170 °C 20-ak minuta
4. KORAK (Bijela krema)
Kiselo vrhnje, vanilijin šećer i šećer smiksati i polako preliti preko gotove žute kreme te vratiti u ugašenu, ali još toplu pećnicu cca. 30 min.
Spremiti u hladnjak kako bi se torta ohladila i bijela krema stisnula do kraja.
- PRELJEV OD VOĆA
Šumsko voće (može i neko drugo) dinstati kratko na 3 žlice šećera i u to uliti preljev za torte koje ste prethodno pripremili kako piše na vrećici. Neka odstoji 1-2 minute. Sve to vruće preliti preko ohlađenog kolača i vratiti u hladnjak da se ohladi.
Kolač je spreman za jesti kada se dobro ohladi, najbolje preko noći.
(Izvor: stazarucak.net)