KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Sočni i osvježavajući Cheesecake

| Autor: Glas Istre
Cheesecake (Foto: Ana S.)

Cheesecake (Foto: Ana S.)


Jednostavan recept za osvježavajući ljetni kolač.

- TIJESTO

  • 1 paket Digestive McVities Original keksi
  • 50 g maslaca
  • 2 žlice šećera (ako volite manje slatko, izostaviti šećer)
  • Choko keksi (3-4 komada) – tko ne voli čokoladu, može i bez ovog keksa

- ŽUTA KREMA

500 g ABC sira

  • 4 jaja
  • 1 limun
  • 3 žlice šećera
  • 2 žlice mekog brašna (ili gustina)

- BIJELA KREMA

400 g kiselog vrhnja (crveno)

  • 1 vanilijin šećer
  • 3 žlice šećera
  • 2 žlice mekog brašna (ili gustina)

1. KORAK

Samljeti kekse, dodati šećer (ako želite) i maslac. Rukom razraditi da se maslac izmrvi pa staviti u kalup za tortu.

Žlicom zagladiti i poravnati smjesu te staviti u zagrijanu pećnicu na 200 °C na 5 minuta pa smanjiti temperaturu na 170 °C i peći još 3-4 minute.

- 2. KORAK (Žuta krema)

ABC sir, jaja, šećer i sok od cijelog limuna smiksati dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

- 3. KORAK

Dobivenu smjesu polako preliti preko pečenog tijesta i vratiti u pećnicu na 170 °C 20-ak minuta

4. KORAK (Bijela krema)

Kiselo vrhnje, vanilijin šećer i šećer smiksati i polako preliti preko gotove žute kreme te vratiti u ugašenu, ali još toplu pećnicu cca. 30 min.

Spremiti u hladnjak kako bi se torta ohladila i bijela krema stisnula do kraja.

- PRELJEV OD VOĆA

Šumsko voće (može i neko drugo) dinstati kratko na 3 žlice šećera i u to uliti preljev za torte koje ste prethodno pripremili kako piše na vrećici. Neka odstoji 1-2 minute. Sve to vruće preliti preko ohlađenog kolača i vratiti u hladnjak da se ohladi.

Kolač je spreman za jesti kada se dobro ohladi, najbolje preko noći.

(Izvor: stazarucak.net)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter








Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater