Ilustracija (Pixabay.com)
Sezona je tikvica, koje se mogu naći u trgovini po vrlo povoljnim cijenama. A kao što znamo - najzdravije je sezonsko povrće, stoga vam donosimo vrlo jednostavan i jeftin recept za ručak ili marendu.
Sastojci:
Priprema:
Tikvice naribati na papirnati ubrus, pa stisnuti i iscijediti višak tekućine.
U većoj posudi umutite jaje, nasjeckani poriluk, pršemulu, žlicu maslinovog ulja, sol i papar, i dodajte naribane i iscijeđene tikvice i parmezan.
Sve dobro izmiješajte da se sastojci sjedine, pa oblikujte plosnate polpete.
Pecite na zagrijanom ulju u teflonskoj tavi 3 do 4 minute, a nakon toga ubacite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 stupnjeva, i pecite 10-ak minuta.
Možete ih ubaciti u panin i servirati kao vege hamburger ili ih poslužiti kao prilog.
Dobar tek!