KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Sezonske namirnice su najzdravije - isprobajte jednostavne i jeftine polpete od tikvica i parmezana

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay.com)

Ilustracija (Pixabay.com)


Sezona je tikvica, koje se mogu naći u trgovini po vrlo povoljnim cijenama. A kao što znamo - najzdravije je sezonsko povrće, stoga vam donosimo vrlo jednostavan i jeftin recept za ručak ili marendu.

Sastojci:

  • 2 šalice ribanih tikvica
  • 0,5 šalice ribanog parmezana
  • 1 jaje
  • 1 poriluk
  • pršemula
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sol
  • papar

Priprema:

Tikvice naribati na papirnati ubrus, pa stisnuti i iscijediti višak tekućine.

U većoj posudi umutite jaje, nasjeckani poriluk, pršemulu, žlicu maslinovog ulja, sol i papar, i dodajte naribane i iscijeđene tikvice i parmezan.

Sve dobro izmiješajte da se sastojci sjedine, pa oblikujte plosnate polpete.

Pecite na zagrijanom ulju u teflonskoj tavi 3 do 4 minute, a nakon toga ubacite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 stupnjeva, i pecite 10-ak minuta.

Možete ih ubaciti u panin i servirati kao vege hamburger ili ih poslužiti kao prilog.

Dobar tek!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter