KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Salata s krumpirom i tunom koja se uz mali trik pretvara u JELO ZA KOJE ĆETE TRAŽITI REPETE

| Autor: Glas Istre
Salata s krumpirom i tunom

Salata s krumpirom i tunom


Salata od krumpira jednostavno je jelo koje se uz prave dodatke lako pretvara u hranjivi ručak ili večeru. Kako bi bila slasna, birajte voštani krumpir. Brašnasti će se lako prekuhati i raspadati prilikom miješanja.

Kako bi krumpiri bili ukusniji, prelijte ih toplim temeljcem od povrća ili ribe, koji se izvrsno slaže s tunom. Upravo je u toplom temeljcu jedna od tajni sočnosti. U salati od tune i krumpira odlično će pasati i masline, a prema želji dodajte i sastojke poput kapara, motra ili ukiseljenih lučica, piše portal punkufer.

SASTOJCI:

1 kg krumpira

2 limenke tune

crne masline bez koštica

2 mlada luka

250 ml povrtnog temeljca

1 žličica senfa

1 limun

3 žlice maslinova ulja

sol, papar

nekoliko grančica svježeg peršina

svežnjić kopra

PRIPREMA:

Operite krumpir pa ga kuhajte u kori oko 30 minuta ili dok ne omekša. Kad je krumpir kuhan, isperite ga u hladnoj vodi pa prelijte limunovim sokom, pustite da se malo ohladi kako bi se lakše gulio i rezao pa ga ogulite i narežite na ploške podjednake debljine.

Luk očistite i nasjeckajte na ploške, dodajte ga krumpiru i pažljivo promiješajte.

U toplu juhu dodajte senf, ulje, sjeckani kopar, sol i papar, sve dobro izmiješajte i prelijte preko krumpira, lagano protresite zdjelu te ostavite salatu da odstoji najmanje sat vremena kako bi se sve arome upile.

Umiješajte tunu i masline pa pospite sjeckanim peršinom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter







Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini