KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA: Rustikalni složenac od krumpira

| Autor: Šarlota BRNČIĆ

Rustikalni složenac od krumpira može vam poslužiti kao prilog ili samostalno jelo.

Uz to, priprema je vrlo jednostavna a i sve sastojke vjerojatno već imate u kući.

Sastojci:

600 g krumpira

100 g pancete narezane na tanke trake

70 g parmezana

250 ml mlijeka

80 g maslaca

maslinovo ulje

sol

Priprema:

Pećnicu prethodno zagrijte na 180 stupnjeva.

Krumpir očistite, operite i narežite na tanje kriške, pa ga kuhajte 15 minuta u slanoj vodi zajedno s mlijekom. Dobro ga ocijedite.

Vatrostalnu posudu nauljite maslinovim uljem te složite red krumpira. Začinite komadićima maslaca i parmezana.

Posložite red pancete, pa ponovno krumpira, sve dok ne potrošite sve sastojke.

Na vrhu mora biti red krumpira na koji ćete staviti komadiće maslaca i parmezana.

Složenac stavite u pećnicu na 15-ak minuta, izvadite i pustite da se malo "odmori".

Servirajte toplo kao predjelo ili kao prilog glavnom jelu.

Dobar tek!


Podijeli: Facebook Twiter








Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater