KUHAJTE S GLASOM ISTRE

RECEPT DANA Ručak za 25 kuna: slane tortice od palente, sira i gljiva

| Autor: Glas Istre
Pločice palente sa sirom i gljivama

Pločice palente sa sirom i gljivama


Palenta, jelo naših starih, i danas je vrlo fleksibilna namirnica od koje se mogu napraviti i slasne tortice, pogotovo ako se u njih umiješaju sastojci poput naribanog sira i maslaca, preporuča zadovoljna.hr.

Za malo novaca može se pripremiti vrlo ukusan ručak za cijelu obitelj!

SASTOJCI:

250 grama palente

200 grama šampinjona

100 grama topivog sira po želji

3 kriške slanine

2 žlice maslaca

½ limuna

sol i papar po želji

PRIPREMA:

Skuhajte palentu prema uputama na pakiranju.

Pred kraj kuhanja umiješajte u palentu naribani sir i maslac i miješajte dok se ne rastope. Posolite i popaprite po želji.

Vruću palentu izlijte u pravokutni lim za pečenje. Kada se palenta ohladi, stavite je u hladnjak na nekoliko sati da se stvrdne pa narežite na manje kocke.

Na tavi prepržite komadiće slanine dok ne postane hrskava. Izvadite je iz tave, pa na preostaloj masnoći prepržite narezane gljive. Začinite ih limunovim sokom i začinima po želji.

Na tavi prepržite gotove tortice od palente dok ne dobiju zlatnosmeđu boju te ih poslužite s hrskavom slaninom i gljivama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter